Hvorfor søke TV-skolen?

Heisann people, Joppe fra TV-skolen her!

Nå er det jo snart frist på å søke høyere utdanning via Samordna Opptak. Så da lurer jeg på om du brenner for tv og audiovisuell formidling? Gjør du det så søk TV-skolen!

Så her kommer mine topp grunner til at du burde søke TV-skolen i Lillehammer:

1. Undervisningsformatet. Måten vi lærer å lage TV her er ganske enkel i teorien. Vi kaster oss ut i det og produserer nyheter, dokumentarfilmer, prisutdelinger, fotballsendinger og konserter. For meg har dette vært en sykt kul måte å lære på. Vi lærer av feilene våre og forbedrer oss til neste produksjon.

2. Samholdet. På TV-skolen er vi ca. 150 studenter som jobber sammen hele tiden. Dette knytter utrolig sterke og gode vennskap, trolig i større grad enn på studier hvor man hovedsakelig har forelesninger. Selv om jeg aldri har vært i militæret, så føler jeg at man kan sammenligne det med forholdet man får med crewet sitt der.

3. Nettverk og praksis. Foreleserne og veilederne kommer fra bransjen. Dette gir deg en gylden mulighet til å knytte bånd og nettverk før du skal ut i arbeidslivet. Nå i vår skal jeg ut i praksis og har vært såpass heldig og fått praksis i NRK. Dette gleder jeg meg utrolig mye til og jeg er sikker på at jeg kommer til å lære masse.

4. Valgmulighetene. Noe av de beste, men også vanskeligste til tider, er alle valgene man har ved TV-skolen. Ønsker du å studere TV-teknikk? Ja, da har du valget mellom tre linjer. Enkamera teknikk, flerkamera teknikk eller postproduksjon. På en produksjon kan du blant annet velge mellom å være fotograf, ansvar for lyd, kamerakontroll, teknisk leder, klipper, grafikk og mye mer. På regi kan du velge mellom å studere flerkamera regi eller enkamera regi. Eller kanskje du ønsker å studere ledelse som meg, her er det også mange mange valg. Ønsker du å fokusere på innhold velger du prosjektleder-retningen, men hvis du ønsker den praktiske delen av ledelse velger du produksjonsledelse. Det er alltid mange valg, og vanskelig å velge. Luksusproblem på sitt verste.

5. Lillehammer. Så må det også bli sagt at Lillehammer er en herlig by! Jeg var først nervøs for at det skulle føles litt ’lite’, men byen har mye å tilby. Alt er veldig nærme, noe som gjør utelivet veldig behagelig. Lei av en bar? Gå to meter til neste og du møter garantert ti personer du kjenner. Er du glad i ski, hockey eller annen sport? Da er dette også en toppers plass for deg. Så er det jo også en kort togtur til storbyen selv, Oslo.

Jeg vil anbefale alle som har et ønske om å studere noe innenfor TV eller film til å lese mer om de ulike studietilbudene. Om du lurer på noe så ikke nøl med å ta kontakt med oss på Facebook, Snap (Vi kan også bli kontaktet på telefon/mail og da, men det er ikke like hipt å skrive).

15385413_1796807197233436_2192298220116503726_o
Klassen min på TV-skolen sitt årlige julebord – samhold 👌🏻

SÅ kan jeg jo gi en kort oppsummering på hva jeg driver med akkurat nå. Som Sarah skrev om i bloggen for to uker siden er jeg også produsent for en dokumentarfilm. Mitt crew er nå i Meløy kommune og filmer, mens jeg holder i skuta her hjemme i Lillehammer.

Jeg jobber også med programledermanuset til Gullrutens Fagpris som har avvikling i april. Også jobber meg med tv-skolen sine sosiale medier, har litt undervisning og har i dag spist tre burgere.

Da ønsker jeg alle en god søndag videre og la oss alle si en bønn for at det kan bli litt mindre snø i Lillehammer snart. Det er nok nå.

Neste gang kommer Mathias Olsen til å blogge om hva som skjer hos ham (liten smakebit er at han er min regissør som nå er i Meløy og filmer ved Svartisen!)

Hilsen Joppe

//Bachelor i tv-ledelse