Veien videre etter folkehelsearbeid

Hva tenker studentene på 3. året folkehelsearbeid å gjøre når de er ferdig med graden? Ikke minst, hvilke muligheter er det for videre studier med Bachelor i folkehelsearbeid i bunnen? Jeg kan røpe at det er veldig gode muligheter både bredt og spesifikt rettet alt etter hva man er interessert i.

Vi har ei klasse der studentene ønsker å bruke utdanninga si til mye forskjellig,. Alt fra å jobbe som folkehelseminister, med ernæring, fysisk aktivitet med eldre og rehabilitering innen rus. Hva vi vil videre er derfor også ulikt, men de fleste ønsker å studere mer fra høsten av. En del vil ta master, men også mange heller mot en videreutdanning. Vi er det siste kullet som kan ta Praktisk pedagogisk utdanning med «kun» en bachelor, derfor er det mange som vil gjøre det. At veldig mange ønsker å studere mer er et tegn på at det å studere har gitt mersmak. Det er jo ganske ok å studere!

Jeg har skrevet om jobbmuligheter etter fullført Bachelor i folkehelsearbeid tidligere. Det er forresten bare noen av mulighetene man har.

DSC_0671.JPG
Veldig typisk starten på notatene mine er å markere det viktigste før jeg (om jeg har tid/ork) skriver det ned i bok. Det er noe man bør klare om man tenker å studere mer!

Om du ønsker å taen master er du kvalifisert for to stykker som HINN tilbyr:

Videreutdanning utenom master du er kvalifisert for:

Det er jo innmari moro å forske litt, og en master er bare to år etter bachelor. Da har jeg mulighet til å forske på noe jeg er interessert i og som forhåpentligvis fører til noe nyttig for menneskers helse

I tillegg må det nevnes at du kan studere både lignende mastere og videreutdanninger andre steder. Sånn jeg ser det er videreutdanninger mer for de som har funnet drømmejobben, eller kanskje allerede er i jobb, men ønsker seg mer spesifikk faglig kompetanse. Master er mer rettet mot «heltidsstudenten» og generell kompetanse. Jeg vet ihvertfall at hvis jeg hadde studert på deltid måtte jeg ha hatt nærmest full jobb ved siden av for å ikke kjede meg.

Men hva skal JEG videre?

Fra august skal jeg inn i Forsvaret. Hjertet er for grønt til at jeg kan la være, selv om drømmejobben per nå ikke er der. I Forsvaret er planen å bli medic (medisinsk personell) slik at jeg får ekstra kompetanse innen førstehjelp.
Men etter det er den foreløpige planen å studere Fysisk aktivitet og funksjonshemming (FAF) på Norges Idrettshøgskole. Det er nemlig en utdanning rettet direkte mot drømmejobben på Beitostølen Helsesportssenter, som jeg har skrevet om her før. Planen er å jobbe der i sommer igjen, mest fordi jeg elsker det, men også for erfaringens del. *Drømmer meg bort dit nå..*

Master har også dukket opp mer i tankene, selv om jeg later som jeg ikke skal ta en master. Jeg kommer også til å søke jobber som treningsveileder ulike steder, på fritidstilbud for barn og unge og ikke minst på frisklivssentraler. Bachelor i folkehelsearbeid er jo nærmest designa for å jobbe på frisklivssentral, som jeg har blogga om fra praksis i fjor, og syntes var veldig variert og spennende! Om jeg får tilbud om fast jobb innen noe av det jeg vil, ja da sier jeg mest sannsynlig ja. Men jeg vil uansett søke både FAF-studiet og Master i folkehelsevitenskap. Det er jo innmari moro å forske litt, og en master er bare to år etter bachelor.. Da har jeg mulighet til å forske på noe jeg er interessert i og som forhåpentligvis fører til noe nyttig for menneskers helse. Om det frister en gang kan jeg ta doktorgraden, bare fordi det virker spennende (og veldig crazy) å fordype seg så mye og å virkelig forske. Heldigvis er det evigheter til jeg må ta standpunkt til mer.

Aller først gleder jeg meg til å komme over milepælen halvveis på bacheloren, og så levere inn i slutten av april. Riktig, jeg har 4000 ord, og ferdig oppgave skal være cirka 10000. Jeg hadde lett valgt en eksamen hver uke fremfor bacheloroppgave, men sånn er det for mange. Om jeg bruker noen timer mindre på mobilen og på serier kan det hende ting går litt fortere!

Astrid, BA. folkehelsearbeid på Elverum