Halvveis i studiet – hva har jeg lært?

Da jeg startet på Høgskolen i Innlandet hadde jeg ett mål: bli ferdig med skole så fort som overhodet mulig. Det ser det ut som jeg blir. Selv om eksamenstiden pleier å være litt stress, så kommer jeg virkelig til å savne studietiden. Dette er noe jeg kjenner på hvert eneste semester. Allerede etter første semester kjente jeg at tiden hadde gått alt for fort. Jeg husker at jeg ble ferdig med min siste eksamen og innså at denne tiden kom til å gå fort.

Vel, her er jeg – halvveis i min bachelorgrad. Det er så rart å tenke på, jeg er til og med halvveis i dette semesteret. Det føles ut som om jeg startet i høst, men da jeg ser på antall eksamener jeg har hatt og hva jeg har gjort de siste årene, så vet jeg at det er lenger siden.

Jeg har lært mye på denne lange/korte tiden. Det har vært fag jeg har klart meg ganske bra i, med tanke på at det innen reiseliv generelt er lett å koble til veldig mye. Særlig her har jeg hatt god bruk for samfunnsøkonomi. Det har vært veldig lærerikt å bygge på dette. Samtidig har jeg hatt fag som jeg absolutt ikke egner meg til. Dette har vært økonomiske fag som regnskap og budsjettering og bedriftsøkonomisk analyse. Helt ærlig – jeg trodde det skulle være grunnen til at jeg ikke kom meg gjennom studiet. Men med litt ekstra jobbing har det også gått veldig bra. Etter å ha prøvd meg i arbeidslivet, ser jeg at jeg faktisk ikke kommer meg utenom økonomi. Dette er noe man må ha kunnskap om uansett, og jeg er glad for at jeg har vært igjennom dette.

Det har også vært fag hvor jeg har «lært det jeg allerede vet». Det er flere ting som man vet er til stede, men aldri bevisst på, eller kanskje ser hvordan fungerer. Organisasjonsfag var en åpenbaring på den måten – jeg vet jo at det finnes hierarkier i arbeidslivet, og at dette er forskjellig fra virksomhet til virksomhet. Men å bli bevisst på dette og på alle faktorene som spiller inn var veldig interessant. Dette er også noe jeg har fått bruk for allerede. Særlig husker jeg at jeg syntes det var spennende da vi gikk videre inn på organisasjonskulturer – hvordan endre en kultur, eller skape en kultur fra bunn av.

Likevel, jeg har også hatt fag der jeg visste hva navnet på faget var, og hva det handlet om – men teorien; det var mer enn hva jeg hadde forventet. Markedsføring var et slikt fag. Jeg husker alle stresset rundt med dette. Det var så mange modeller, og mange begreper som skulle sammenlignes og brukes om hverandre. Det var så vanskelig å sette alt på plass. Men også det gikk fint, og dette er noe jeg har blitt meget interessert i.

Som dere sikkert har skjønt, har vi allerede lært veldig mye på vårt studie. Det er et bredt studie, og jeg føler selv at dette gir meg muligheter til å jobbe i og med flere ulike perspektiver i arbeidslivet. Likevel har vi en liten spesialisering i markedsføring på studiet, noe også tittelen sier. Vi har hatt flere fag som dykker videre ned i teorien innen markedsføring, noe jeg synes er veldig interessant. Markedsføring er noe jeg gjerne kan tenke meg å jobbe videre med etter studie, og jeg er veldig glad for alle fagene vi har innen dette!

Som dere sikkert har skjønt har jeg lært veldig mye, og det er vanskelig å gå inn på alt. Så hvis dere lurer på noe utover dette eller har spørsmål om noen fag, er det bare å spørre i vei! 🙂

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s