Praksis oppsummert

Fredagen før helga gikk vi tre studentene i prakisgruppa ut fra vår praksisskole for aller siste gang. Det har vært vår arbeidsplass i fire uker. Her har vi bygd relasjoner til andre lærere og elever, så det føles vemodig å dra helt plutselig. Dette bekrefter at man har valgt riktig studie og yrke!

Jeg sitter igjen med gode følelser også, spesielt når man får gode tilbakemeldinger på det man har gjort. Siste dag i praksis ble avsluttet med temaet seksualitet som jeg skrev om for to uker siden (les mer her). Da hadde elevene presentasjoner om ulike temaer og på hver sin presentasjonsform. Etterpå spilte vi samme Kahoot som vi startet temaet med for å se på læringsutbyttet. Jeg lagret resultatet da alle elevene var helt «ferske» i seksualitet og sammenlignet med de nye resultatene. Riktige svar første gangen var 49,05% og etter 2 uker 71,62%!

Skjermbilde 2018-03-14 kl. 21.26.28Skjermbilde 2018-03-14 kl. 21.26.13

Dette var bare en av flere nye metoder som jeg prøvde ut for første gang i praksis. Noen fungerte godt første gangen, mens andre metoder trengte litt justering for å fungere godt. Jeg ble utfordret på å være kreativ i undervisningen, så da var det bare å ta utfordringen på strak arm.

Arbeidsmetoder prøvd for første gang

• Anonym postkasse
  • Sammenligne Kahoot-resultater
  • Heads up (kortskalle)
  • Memory
  • Bring a secret object
  • Rette presentasjoner
  • Lage prøve i Forms
  • Bruke tankekart-app

Mye av dette kan virke som lek, men hvert eneste element har implementert læring. At aktiviteten er noe spennende gjør at elevene blir engasjerte og lærer masse uten at de tenker over det der og da. Samarbeid innenfor slike aktiviteter bygger også fellesskapsfølelsen i klassen og er dermed gull for et godt læringsmiljø. Dette gjør skolen på tvers av klasser også. De hadde sjakkturnering der både elever og lærere konkurrerte mot hverandre. En slik skole vil jeg jobbe på!

29178682_10215874687249678_653353822386651136_o      29244099_10215874690449758_1949670352133029888_o

Jeg er glad jeg ble utfordret til å tenke mer kreativt. Første og andre året i praksis har jeg vært mer tradisjonell. Jeg har «hermet» etter lærere jeg selv har hatt og selv observert i praksis, men det er det ingen grunn til å gjøre! Det har vært den trygge veien, men man må finne sin egen læreridentitet og ikke minst møte elevene med metoder de engasjerer seg for.

Ida 3. årsstudent/ GLU 5-10