Praksisen så langt

God onsdag!
Nå har jo jeg vært i gang med praksis en god stund, og jeg tenkte å gi dere en liten oppdatering på hvordan dette er. Jeg startet i praksis allerede i januar, og begynte med å være der to dager i uka. Fra mars trappet jeg opp, og er der nå fire dager i uken. Jeg jobber i plateselskapet Propeller som holder til i Oslo, og som blant annet jobber med Dagny, Highasakite og Sløtface for å nevne noen.

I et plateselskap er det vanvittig mange baller i lufta på en gang, og dette gir meg muligheten til å prøve meg på litt av alt. Jeg blir ofte spurt om akkurat hva jeg driver med, men svaret er såpass komplisert som at det varierer fra dag til dag. Det er møter, jeg er med på å utforme markedsplaner og strategier, vurderer mixer, lage bioer, osv. Så som dere kanskje skjønner så blir det en veldig variert hverdag, noe jeg personlig synes er utrolig gøy. Jeg har også vært med Propeller på By:Larm, Spellemannprisen og Musikkforleggerprisen og har her møtt en haug med fantastiske bransjemennesker som jeg forhåpentligvis kommer til å møte igjen på senere tidspunkt i karrieren.

87AE9BEA-3484-4B9F-9DD0-F1CF04DB1BBD

For dere som har spurt meg på Snapchat angående lønn i praksis så varierer dette fra sted til sted. Noen steder får man ingenting, andre steder får man for eksempel 3-4000kr i måneden som også er det skolen anbefaler praksisstedene å gi for å hjelpe studentene litt på veien.

Samtidig som jeg er i praksis har jeg jo også en bacheloroppgave å skrive, og jeg er heldig med å ha en praksis som er helt åpne for å gi meg tid til å både skrive, men også dra ut å gjøre intervjuer og alt annet som må til for datainnsamling og utforming av oppgaven.

Hvis dere har noen spørsmål angående praksisen vi har på Music Business Management så fyr dem løs i kommentarfeltet så skal jeg svare som best jeg kan. Noen har spurt om det er lett å få seg praksis, og det er jo ikke lett – og for produksjonsstudentene er det enda vanskeligere å finne en praksis som handler om produksjon. Men med litt stå-på vilje og mye innsats så går det meste.

//Andrea, Music Business Management