Det beste med å studere på HINN Blæstad

Det er mange ting som taler for et studie og studiested. Her har jeg listet opp fem av de beste tingene med å studere agronomi på HINN Blæstad.

1. Det faglige – studietilbudet
Noe av det beste med Blæstad er åpenbart studietilbudet. Kvaliteten, innholdet og relevansen i emnene er noe som alle som studerer på Blæstad har stor nytte av både nå og når man skal ut i arbeidslivet senere. De første emnene vi har legger grunnlaget for de senere, for det er viktig å ha en grunnforståelse av det vi driver med. Det er for eksempel viktig med et emne som biologi, før man starter undervisning i Husdyrhold og Plantekultur. Det ene bygger på det andre.

I tillegg til relevante emner er det god kvalitet på foreleserne. De ansatte har stort sett varierte og gode undervisningsformer, og gjesteforeleserne vi har, pleier også å være veldig interessante og aktuelle.

29390949_10155205575916373_2136923728_o
Skolen har rundt 200daa som drives av studentene. Her fra grashøsting i fjor.

2. Praktisk – teoretisk tilnærming
Det henger jo sammen med det faglige, men det er et såpass viktig element i undervisningen her at det kan ikke bli sagt ofte nok. Vi har teori i klasserommet, så praksis i verkstedet, i laboratoriet eller på jordet. Det er mange veldig flinke praktikere her, som valgte å studere på Blæstad på grunn av dette. Nå går vi snart i gang med emnet Feltmekanisering 1 – våronn. Da blir det timer i auditoriet etterfulgt av flere timer på traktorsetet på jordet. Da er vi selvfølgelig avhengig av at det blir vår. Det gleder mange seg til!

3. Det sosiale miljøet
Som på alle andre studiesteder er det sosiale viktig. Men det er ingen selvfølge at det er et godt sosialt miljø der du trives på skolen. Men på Blæstad er det det. Studentsamfunnet her er flinke til å arrangere treninger, fester og studieturer til fjern og nær. Så da er det opp til hver enkelt å få med seg det man ønsker.

Og så må jeg jo trekke fram alle de trivelige folka som studerer på Blæstad. I og med at det er et veldig lite studiested så vet man hvem alle er, og det tar ikke lang tid før man blir godt kjent. Mine medstudenter er hyggelige og veldig ålreite, og ikke minst flinke. De kan masse, og man lærer av hverandre.

4. Midt i matfatet – plassering
Blæstad ligger midt i Norges matfat. Hvor perfekt er ikke det? Alt ligger til rette for god praktisk undervisning, utflukter og jobber ved siden av studiet i flotte omgivelser ved Mjøsa, som (ikke tilfeldigvis) har noe av Norges beste matjord. Veldig relevant for de studentene som ønsker en karriere innenfor jordbruket.

29242574_10155205572106373_337482010_o
Her besøk vi Geno i Hamar. Det er kort vei til dem og de andre store avlsinstitusjonen, så vi var på besøk hos dem i vinter.

5. Gode jobbmuligheter
Det trengs flinke folk i jordbruks-Norge. Derfor er det ikke vanskelig å få seg jobb etter endt utdanning på Blæstad. Og mulighetene er mange. Enten kan du bli selvstendig næringsdrivende og drive en gård, eller så kan du hjelpe bøndene i form av rådgivning. Det fins også muligheter i kommuner, departement, verksteder, landbrukskontorer, forskning og ulike interesseorganisasjoner. Ønsker man mer kjøtt på beinet, kan man ta en master innenfor et ønsket felt.

Som dere ser er det mange gode grunner til å studere på Blæstad. Det finnes selvsagt mange flere, men man må begrense seg litt. Jeg trives i hvert fall veldig godt her på Blæstad, og har til gode å høre om noen som ikke gjør det.

29405109_10155205568066373_237324480_o

Siri Josefine