Reisen til svarene

Hei igjen!

Mathias fra 2 året TV-Regi her igjen, denne gang for å fortelle litt om prosjektet jeg holder på med for tiden, som vi nå er i klippeperioden på.

Prosjektet heter samfunnskritisk dokumentar, og går ut på akkurat det som det høres ut som. Det finnes mange kvalifikasjoner filmen må møte for å passe sjangeren. Filmen bør inneholde en stor avsløring, skape debatt, fortelle om den ukjente eller underrapporterte virkeligheten og kritisere samfunnet basert på grundig og etisk research.

Mitt prosjekt handler om Meløy kommune. En kommune i Nordland med nydelig natur og en flott befolkning. Men gjennom mine besøk der hører jeg at innbyggerne har en del ubesvarte spørsmål når det kommer til kommunesaker. Det virker tilsynelatende som om det selges isbiter fra Svartisen; den folkekjære turistattraksjonen. Kommunen brukte millioner på å bygge en grusfylling i havet med store ambisjoner om et nytt kjøpesenter (spoiler: fyllingen står tom), og det bygges nytt sykehjem tross at det gamle funker helt fint.

Toppen av kransekaken er at de ble tatt inn på ROBEK-listen, som betyr at de har hatt udekket underskudd noen år på rad. Det er mye å fortelle, og det har jeg ikke plass til her. Russerevyen i bygda har minst to år på rad hatt stort fokus på kommunen, så det sier vel sitt når til og med ungdommen blir engasjert.

Belønningen på en tung (men svært interessant) researchperiode var da vi fikk reise til kommunen i opptaksperioden. Her hadde vi ingen utlegg selv da vi får et budsjett fra skolen som vi kan bruke på å lage filmen 🙌

team
Crewbilde foran Svartisen. Erla (Lyd), Mathias (Regi) og Daniel (Foto). «Mannen i røykskyen» er Joppe (Produsent) som ikke kunne være med å reise, men som bistod fra kontoret.

Erfaringene man får gjennom prosjekter som dette, og mulighetene til å reise rundt, er hvorfor jeg håper alle dere potensielle søkere vurderer TV-skolen og søker. Det er greit at det er vanskelig å komme inn, men hvis du ikke søker kommer du i hvert fall ikke inn! Skriv et godt essay, legg ved CV og send inn via Samordna Opptak; så ser jeg deg kanskje i gangene hvis du får opptaksintervju. GOD PÅSKE! 🐣

Mathias Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s