Ti grunner til å søke folkehelsearbeid

Nå er jeg snart i mål med Bachelor i folkehelsearbeid, men ferdig med det blir jeg nok aldri, for de tre årene har satt spor. Jeg har lært mye faglig og om meg selv, som jeg kommer til å bruke videre i jobb og privat. Her er noen av grunnene til at jeg anbefaler Bachelor i folkehelsearbeid!

1. Det er en veldig variert utdanning! Det er god fordeling mellom teori og praktisk undervisning, og vi får øvd på nettopp det vi kommer til å gjøre i jobb senere.
  2. Arbeidsmarkedet er stort, og vokser. Både heldigvis og dessverre. Det er supert at det blir flere forebyggende tiltak mot uhelse, samtidig som fakta er at befolkningen får dårligere helse.
  3. Det er gode praksisplasser, og du kan velge steder selv i mange tilfeller. Det er praksis hvert år, og det siste året er det både før og etter jul. Man har praksis ulike steder ut fra hvilket emne vi har praksis i. Noen emner er retta mot å være veileder eller instruktør, mens noen handler mer om å kartlegge helse.

IMAG0097.jpg
    Her er vi KOLS-pasienter, overvektige og personer med muskel- og leddproblemer som balanserer på line
  4. Du lærer mye om psykologi, både som veileder, instruktør og medmenneske. Det er ikke bare nyttig i jobb, men også i privatlivet. Og det er morsomt. Vi får Motiverende Intervju-kurs gjennom studiet, som er ettertrakta av arbeidsgivere i jobber med mennesker.
  5. Vi lagde innmari mye god mat på kjøkkenet i 2. klasse.

DSC_5146.jpg
    Vi lærte både i teorien og på kjøkkenet hva slags mat ulike grupper mennesker trengte
  6. Med mye praktisk undervisning i gymsal, svømmehall, kjøkkenet, treningssenteret og utendørs blir man godt kjent med resten av klassa, og det blir et bra miljø. I tillegg til at det er gøy i seg selv å gjøre mye praktisk!
  7. Dyktige, engasjerte forelesere som husker deg. I og med at vi ofte har forelesninger i klasserom med kun vår klasse får man et mye mer personlig forhold til foreleserne enn om vi kun hadde hatt undervisning i auditorium med flere hundre studenter. For min del betyr det at jeg lærer mye mer, og tør å prate i timene.

DSC_0307.jpg
    Uansett om du bor på Elverum by-siden av Glomma eller på studiestedet sin side av Glomma er det fullt mulig å gå til skolen
  8. Elverum er et spesialisert studiested med kun helse- og idrettsutdanninger, som betyr at det er et godt fagmiljø her og mange ansatte som kan hjelpe deg. I tillegg er selve Elverum ikke alt for stort, så man føler seg trygg når man går rundt. Det er stort sett gangavstand (eller sykkelavstand) og man blir lettere kjent med nye folk.
  9. Studiested Elverum er en ny og fin skole med gode fasiliteter og et fantastisk bibliotek! Du kan låse deg inn med studentkortet ditt fra 0700 om morgenen til 22.30 om kvelden. Biblioteket er stort, men oversiktlig og stilrent. Generelt har skolen en fin profil med sirkler som gjennomgående tema – som symboliserer evighet.

IMG_20180313_140025.jpg
    Dette er bare en liten mengde av pensumbøkene jeg bruker til bacheloren.. Som dere ser endel psykologi. Det er aldri feil når man jobber med mennesker!
  10. Det er morsomt å lære mye om kroppen! Selv om det er vekt på bevegelsesapparatet og fysisk aktivitet kan man også sette seg grundigere inn i stoffet for å forstå mer. Vi lærer om hvordan kroppen er bygd opp rent fysisk av muskler, ledd, blod, indre organer og masse mer, og hvordan nervesystemet kobler hjernen med musklene slik at vi kan bevege oss. Vi lærer også litt om hormonsystemet, som spiller større rolle i livet vårt enn vi tror. Snakk om å være hormonell 😉 Kobler man det sammen med det vi lærer om hjernen i psykologi ser man ekstra godt at det fysiske og psykiske er veldig nærme hverandre, som kan gi dypere forståelse av mennesker, og hvordan hjelpe de.

Oppsummert vil jeg si at både utdanninga, praksisen og studiestedet er bra! Både på grunn av selve skolen, det faglige, sosiale og at det er relativt nærme fjellområder som Trysil, Femundsmarka og Rondane. Samtidig er det kun 90 minutter til Oslo, og 25 minutter til Hamar.

Ha en fortsatt fin påske! Håper dere er ute på tur eller bare slapper av 🙂

//Astrid, Bachelor i folkehelsearbeid på Elverum

mms_20170129_141114.jpg