Hvorfor i alle dager gidder jeg å studere to Bachelorer?

Dette er et spørsmål jeg så mange ganger får, hvorfor gidder jeg? Noen ganger tenker jeg selvfølgelig dette selv, men for meg ligger det litt ekstra motivasjon bak. Jeg har hele livet hatt en relasjon til idrett, og har også gått på NTG. Det sier seg selv at idrett er blitt en stor del av livet mitt. Å jobbe med idrett er noe jeg ser for meg.

Så hvorfor begynte jeg ikke å studere Sport Management med en gang? Hvorfor begynne på Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser (reiseliv)? Egentlig var det meningen jeg skulle gjøre noe helt annet i utgangspunktet! Men markedsføring var spennende og jeg fant ut etter litt erfaring at arrangementer er noe jeg også vil jobbe med. Men jeg følte ikke at reiselivsstudiet var nok for meg for å få teorien bak det jeg vil jobbe med. For det var jo arrangementer som X-games, World Cup, Tour of Norway som hadde gjort at jeg ville jobbe med arrangementer, altså idrett.

I tillegg har jeg flere gode venner som studerer Sport Management, og da de snakket om all praksisen de hadde i idrettsarrangementer merket jeg at dette var noe jeg også ville. Derfor var det ikke mye å tenke over, og jeg tok kontakt med emneansvarlig for Sport Management og vi begynte straks å legge et studieløp for meg. Siden dette så har ballen bare rullet, og jeg storkoser meg med fag som gir meg et veldig bredt perspektiv på ulike ting.

For å kunne ta begge bachelorene er jeg avhengig av å ta ganske mange fag per semester. Fra før har jeg tatt veldig mange av fagene på Bacheloren i Sport Management. Det er også veldig mang fag som er «like» de jeg har og skal ha også. Det er fag med perspektiver som bygger på hverandre, også mye av studieplanen er likt bygd opp. Eksempel på dette er at vi får lære om ledelse om destinasjoner i reiseliv, mens i Sport Management lærer vi om ledelse av frivillige under arrangementer. Det er mye samme teori, men brukt til forskjellige perspektiver, som nevnt. I Sport Management har man også mye praktisk, og er fysisk ute på arrangementer. Mens reiseliv er en kanskje mer teoretisk Bachelor.

Hva kan jeg gjøre med disse to Bachelorene? Bacheloren i Markedsføring og ledelse er som nevnt tidligere veldig vid, jeg kan gjøre veldig mye etter endt Bachelor. Det er mange som sier «du kan jobbe med hva som helst», siden reiseliv er så stort. På Sport Management er det ikke like lett å få særlig leder-jobber i idretten. Dette fordi det finnes veldig få av dem, i tillegg til at veldig mye av idretten er frivillig. Så for min del er det veldig trangt nåløye å komme gjennom dersom jeg ønsker å jobbe med for eksempel arrangementer. Men jeg føler selv at dette nåløyet blir mer realistisk å komme igjennom med disse to Bachelorene.

Har dere noen spørsmål om studiene eller studieløpet?

 

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i Markedsføring og ledelse av turismeopplevelser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s