Hva har jeg lært så langt?

Nå er det nok mange som har tatt ferie, men her kommer det litt om hva som har skjedd så langt på skolen i år.

Hva jeg har lært er litt vanskelig å skrive om syntes jeg, fordi det er så mye, og om jeg skal skrive alt her så blir dette blogginnlegget ekstremt langt.

Noe av det vi har lært om i praktisk eiendomsmegling for eksempel er om bygningslære. Hvordan ett bygg eller hus er satt opp, hvilke krav som stilles til byggene med tanke på tykkelse på vegger, vinduer, rømningsveier og mye mer. Vi har hatt en takstmann på besøk som har forelest i dette, og han var super flink! Timene var veldig spennende, og det var vel flertallet som møtte opp i hver forelesning i forhold til andre fag.

Vi har akkurat levert de obligatoriske oppgavene i de forskjellige fagene, jeg selv har igjen i skatte- og avgifts rett for eiendomsmeglere som ikke er før 12.04, men disse oppgavene er både lærerike og en plage. Noen oppgaver er kompliserte og vanskelige, mens andre er spennende eller litt enklere. Disse oppgavene må man bestå for å gå opp til eksamen, det pleier å gå greit og om man stryker på innleveringen får man alltids en sjanse til.

Vi har også lært mye om skatt og hvordan dette fungerer. Det er noe som er veldig innviklet, men så fort man knekker koden går det egentlig ganske greit. Du må vite hvilke tall som skal med hvor, når det er skattepliktig eller ikke og hvilken prosentsats du skal regne med.

Vi er snart gjennom pensum, og det begynner å nærme seg eksamen med stormskritt! Eksamenslesing står for tur etter ferien, og den småstressende perioden treffer. Men først er det påskeferie, noe som skal bli veldig deilig! Nå er alle bøkene lagt vekk for en uke, og det skal slappes helt av. Hva skal dere i ferien? Jeg skal slappe av, reise en tur til Ringsaker for å besøke familien, og kose meg med mine nærmeste. Det kjenner jeg er noe som er veldig etterlengtet når man studerer og jobber såpass.

Denne gangen ble det en liten oppsummering fra meg, men kommer sterkere tilbake neste gang!

Håper alle får en fin ferie og koser seg masse, så snakkes vi neste gang!

 

//Cathrin, eiendomsmegling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s