Snart tid for våronn

Jeg vet ikke hvordan det er hos dere, men her ved HINN Blæstad i Hamar ligger det fortsatt rimelig mye snø på jordene. Veiene begynner å bli bare, og det regner og sludder om hverandre, men det er fortsatt mye tining som gjenstår før en kan sette i gang med vårens fineste eventyr som er våronna. Jeg er ofte innom Yr for å sjekke hva slags vær som er meldt. Det meldte trenger absolutt ikke slå til, noe som gjør det enda mer uforutsigbart og spennende å drive jordbruk i Norge.

I dag har vi begynt på et nytt fag: Feltmekanisering 1 – våronn. Og som navnet sier skal det drives våronn på Blæstad, og da er vi avhengig av godt vær for å kunne være ute på jordet og ha de øvelsene og demonstrasjonene som trengs for at vi skal kunne gjøre dette på egenhånd en dag.

Som Elisabeth skrev i et tidligere innlegg, er det vanskelig å forutse framtiden. Og det gjelder ikke bare for Yr når det gjelder været, men også generelt, økonomisk og politisk sett. Resultatet man sitter igjen med er alle avhengig av dette. Både værmessig og politisk kan man ikke annet enn å tilpasse seg statens lover, meldinger og ønsker, og været kan man ikke annet enn tilrettelegge for og vente på. For man kan ikke stå med paraply på regnværsdager eller med varmeapparat når det skal tørkes, men man kan gjøre noe med det politiske, for man har en stemme. Man har en stemme man kan bruke, både ved valg og ved jordbruksoppgjør. Så hvis du er bonde, jordbruksinteressert eller norsk jordbruks støttespiller oppfordrer jeg deg til å engasjere deg. For nå er det som sagt snart tid for jordbruksoppgjøret.

Så mens vi venter på at sola skal skinne og snøen skal smelte, kan vi i spenning vente på statens forslag til jordbruksoppgjør. Så får vi se hva som kommer først, våronna eller en rask enighet mellom staten og jordbrukets interesseorganisasjoner.

30223501_10155238979271373_179050766_o

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s