FADDERUKA 2018 – Studiestart

Fadderuka er for de fleste nye studentene helt avgjørende for å få en god studiestart. Dette er uken hvor man knytter nye bekjentskaper og ikke minst relasjoner som kan vare livet ut. Noen kommer rett fra jobb, andre rett fra videregående, mens enkelte kommer rett fra en annen bachelorgrad eller årsstudium. I tillegg er det mange som er på ulike stadier av livet. Noen har kanskje allerede familie, mens andre akkurat har flyttet hjemmefra. Det finnes mennesker på alle stadier, og dette er kanskje det beste med fadderuka – du kan alltid finne likesinnede!

Enten man tar en bachelorgrad, mastergrad, årsstudium eller bare har noen fag, vil man møte mange nye studenter. Det som alle studentene har til felles, er at de er nye! Noen har kanskje studert på Lillehammer før, mens mange kjenner ingen de går i klasse med, og må stifte nye vennskap. Dette er det beste med fadderuka – de vennskapene man stifter (og ikke minst alle minnene man får).

Jeg personlig digga fadderuka – så mye at jeg nå jobber med den. Nå er jeg en av fadderlederne på HINN og er nå inne i en periode hvor vi må begynne å spikre programmet. Det er veldig mye jobb, møter og ting å huske på. Men – det er virkelig verdt det! Akkurat nå kjenner jeg at jeg gleder meg fryktelig til fadderuka. Fra og selv ha vært med på fadderuka to ganger; en gang som fadderbarn og en som fadder, vet jeg at dette blir gøy for alle som er med!

fadderuka.png

På fredag hadde vi del 1 av fadderopplæringen for de som skal være faddere, og alle dere som skal starte på Lillehammer til høsten; dere bør glede dere! Det er mange som klarer å lage liv i leiren der for å si det slik! Og i det jeg skrev denne setningen, vet jeg at en del fikk en klump i magen; liv i leiren? Skal jeg drikke mye? Hvor mye da i så fall? Hva er vanlig? Det er mange spørsmål som dukker opp, dessverre.

Det er slik at spørsmål om alkohol er det som overstyrer hele fadderuken. Det er veldig dumt, for det skal være fokus på Respekt, samhold og inkludering. At alkohol er med i bildet er for at mange synes dette er gøy, i tillegg til at det er lettere å gå utenfor komfortsonen. Det er heller ikke en hemmelighet at det er en del av studentlivet for mange. Men det skal sies at det er ikke alle som drikker. Jeg husker selv at jeg var på faddergruppe med en som var avholds og en annen som ikke så poenget med alkohol. Men de var med på de aller fleste arrangementene uansett, og de koste seg veldig – man trenger ikke alkohol for å være med på fadderuka! I tillegg er det ikke nødvendig å være med på absolutt alt. Det er mulig å være med på det som man synes virker mest gøy og mest interessant. Da jeg var fadderbarn, var jeg for eksempel selv ikke med på bar-til-bar. Dette var ikke noe problem!

Så om det er noen som sitter med en liten klump i magen, så ta det med ro! Den er der for absolutt alle, dette fordi alle er nye og alle er litt spente på hva som kommer til å skje. Men å ha en klump i magen for fadderuken og alkohol er hvert fall ikke nødvendig, for dette er en uke som er laget for at alle skal kunne ta en del av samholdet og inkluderingen vi har på høgskolen – med eller uten alkohol.

Det er også lagt opp til å skape samhold på tvers av studier, det jobbes med hele tiden, dette med hjelp av alle studentgruppene vi har på skolen. Vi har spillsamfunnet, Lillehammer Studentidrett, Reiselivsforeningen, Jussforeningen og Friluftsgruppa bare for å nevne noen av de. Dersom du liker idrett eller har lyst til å være med på en idrett, er det mange idretter å bli med på. Her har man også studentlekene Bergen Challenge allerede i oktober. Jeg ble med på dette etter åtte lacrosse treninger i 2016, og vi ble en fin gjeng som reiste. Det var kjempegøy, og ikke minst morsomt å knytte kontakt med studenter fra andre studier. Er du glad i spill, brettspill, o.l., er kanskje spillsamfunnet foreningen for deg.

For å introdusere alle disse gruppene og foreningene under fadderuka har vi fadderfestivalen der er alle foreningene på stand, og alle kan melde seg inn og stille spørsmål. Det finnes mange aktiviteter utenfor skolen – for alle. Dermed vil det ikke være fadderuka som er det eneste stedet og bli kjent med folk! Det er flere muligheter for deg som student å være med på veldig mange aktiviteter her på Høgskolen i Innlandet. Og dersom akkurat du har søkt deg inn til oss til høsten, da har du virkelig noe å se frem til!

Håper noen fikk noen svar angående studiestart og hvordan det er å være student. Dersom det er noen spørsmål kan du legge inn en kommentar!

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser