Uendelige karrieremuligheter

Jeg trodde opprinnelig at det ikke var så mange muligheter for jobb innen animasjon og digital kunst, men noe jeg har lært de siste årene er at det finnes uendelige med muligheter for oss som studerer dette. Om det så er innen spill eller film, innland eller utland, fast jobb eller freelance.

Selv har jeg stor interesse for 3D-modellering, og min drøm å bli en 3D-artist for et større spillselskap. I tillegg vil jeg også selge egne verk på siden og ha muligheten til å jobbe freelance. Akkurat nå er jeg med i en gruppe på fem personer som jobber med å utvikle et mobilspill. Vi håper å få det lansert om et par år.

På Studentum sine sider opplyser de om karrieremuligheter etter å ha gått animasjon og digital kunst på Høgskolen i Innlandet. «Studiet gir grunnlag for å jobbe som blant produksjonsartist, dataanimatør, web designer og konseptkunstner. Studiet gir deg muligheten til å studere videre i inn- eller utland og spesialisere deg ytterligere innenfor et fagfelt. »

Stillbilde

Noen karrieremuligheter jeg kommer på i farten er å jobbe med spesialeffekter til filmer, konseptkunst, modellering og animasjon for både spill og filmer (tenk Disney), freelancearbeid med modellering, reklame, simulering og grafisk design. Og ikke minst kan du bli lærer. Og det må absolutt ikke bare være en karriere innen spill eller filmbransjen. En av våre tidligere lærere fikk jobb innen oljebransjen som 3D-modellør.

På førsteåret mitt som student i Hamar hadde vi Einar som en av lærerne våre. Han gikk tidligere animasjon på Høgskolen i Innlandet. Etter fullført studie fikk han jobb som lærer i to semester over atten måneder. Nå jobber han som animatør og kontraktarbeider for Riot Games i Los Angeles!

Det finnes enorme muligheter for oss som går animasjon og digital kunst på Høgskolen i Innlandet. Det gjelder bare å jobbe hardt og å gripe mulighetene!

Mathilde Kvernland / Bachelor i Animasjon og Digital Kunst