Jobbmuligheter innenfor eiendomsmegling!

Hei igjen!

I dag tenkte jeg å skrive litt om hvilke jobbmuligheter man har som eiendomsmegler, og hva man kan gjøre om man vil ha litt andre ting å drive med enn kun det å selge hus.

Tiden alle som studerer venter på, er den dagen hvor man leverer bacheloroppgaven og endelig er ferdig med studieårene. Dagen du har jaktet på i tre år er endelig her! Du skal nemlig ut i arbeidslivet og ta fatt på de arbeidsoppgavene du har jobbet for i dine studieår!

Noen er så heldige at de får jobb med en gang etter studiene, eller allerede har startet mens de gikk på skolen. Andre er på jakt etter den perfekte arbeidsplassen både tre, fire og fem måneder etter man er ferdigutdannet. Dessverre er det ikke alle som får den jobben man ønsker siden det ofte er kamp om plassene i så og si alle yrker. Derfor kan det være lurt å gjøre noen grep mens man enda studerer. Jeg har derfor laget en liste med fem tips til hva som kan være lurt å gjøre for å sikre seg en jobb rett etter endt studie.

  1. Skaff deg gjerne en deltidsjobb mens du studerer! Som eiendomsmeglerstudent får du etter praktisk eiendomsmegling 1 eksamen noe som kalles medhjelperbrev. Dette betyr at du kan søke jobb hos meglerfirmaer og ta fatt på enkelte oppgaver innenfor nettopp det å megle! Her er det opp til hvert enkelt kontor hva du får lov til å gjøre, men husk å følge loven som sier at du ikke kan gjøre noe på egenhånd som har med oppdraget å gjøre.
  2. Vær aktiv på karrieredager eller andre arrangementer som gjøres i samarbeid med meglerfirmaer slik at du får vist frem deg personlig og ikke bare på en e-post eller ett papir!
  3. Når du søker jobb, møt opp personlig! Ikke send søknad i e-post eller i posten. De fleste arbeidsplasser som får dette ser på søknaden, også blir den lagt sammen med alle andre som har søkt. Møter du opp på kontoret og gir et håndavtrykk har de et ansikt og et inntrykk med en gang, og du blir ikke like lett lagt vekk.
  4. Tenk på hva du vil drive med. Vil du være en eiendomsmegler som megler brukte boliger, megler av nye boliger eller prosjektbygg, eller kanskje du vil ta en mastergrad? Begynn allerede første året å tenke på hva du vil med fremtiden din. Kanskje ett semester i utlandet får deg til å ville reise rundt i verden å megle?
  5. Ikke tenk for mye på at du må ha A eller B i alle fag for å bli en god megler. Karakterer har ikke så veldig mye å si (så lenge du ikke har E i alle fag.) Det er mye viktigere å vise hva du kan i praksis. Det er derfor viktig å få seg en jobb ganske tidlig. og da mener jeg i løpet av 1. eller 2. år, ikke siste semester på 3. året. Selvfølgelig er det mulig å lykkes uten jobb i studiene også, men sjansen er så mye større om du legger inn en liten ekstra innsats mens du enda er ganske fersk! 🙂

Jeg selv skal i gang med å søke jobber nå snart. Håpet er å komme inn på en plass jeg har hatt lyst til kjempe lenge og trives slik at jeg kanskje kan få muligheten til å få fast jobb der etter at jeg er ferdig med skolen!

Det som kan være ganske lurt når man møter opp på et kontor med en søknad, er å passe på å ha skrevet en spesifikk CV og søknad til den plassen du skal til slik at det ikke er en åpen søknad som du leverer til ti andre på samme dag. Gjør ting personlig slik at du skiller deg ut fra mange andre.

Forhør deg rundt med de du studerer sammen med, forelesere eller andre du kan snakke med om hva du bør gjøre, hva du burde holde deg unna og be om hjelp. Ikke vær redd for å spørre om råd fra andre.

Jobbmulighetene er mange om du begynner å tenke på det tidlig, er du en siste liten person kan det hende at mulighetene er færre.

Det sies ofte at man ikke får jobb som megler etter at man er ferdig, fordi det er så mange som studerer dette og flere og flere selger selv.  Ja, det er mange som studerer, men husk også at det er ikke alle som faktisk søker jobb mens man går på skolen, eller som faktisk fullfører studiene sine. Dette med at det er mange som dropper megler når man gjennomfører ett salg er også litt diffust. Noen gjør det selvfølgelig, men vi er den profesjonelle part som mange ikke klarer seg uten! Er du helt sikker på at det er dette du vil, så kjør på og ikke vent med å prøve å få deg jobb. Det er mange om plassene, men det er de som viser seg frem først som faktisk får jobben 🙂

Takk for denne gang, så snakkes vi igjen!

 

//Cathrin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s