Reisebrev fra Namibia (4/5) – Historia du må høre om dyrene i Afrika

Hei igjen! Nå er det tid for å oppdatere deg på noen høydepunkter fra utvekslinga til Namibia 2018. Vi har gjort og opplevd mye forskjellig som kun kan oppsummeres med tre ord: minner for livet. Her er ei lita historie som du skal få høre om dyrene i Etosha og Cape Town, og alt de har å gjøre.

Det første som møtte oss på safari i Etosha nasjonalpark med vertsfamilien vår, var synet av løver som jakta på gnu. Plutselig kjørte vi mot en jaktscene som det føltes ut som tilhørte Løvenes Konge. Vi var nødt til å kjøre den eneste veien som førte rett mot gnuflokken som løvene jakta på, gjemt i det høye savannegresset. Endelig fikk Kari en skikkelig safari: for et rush å se løver på jakt!

Her er wildebeest eller gnu i full sprint vekk fra løveflokken:
Gnuflokk

I tillegg skjedde det noe helt spesielt og minneverdig under denne safarien. Vi var nemlig så heldige å få øye på en hel elefantfamilie midt i veien! Sjåføren kjørte så nærme flokken at elefanthunnen skulle til å springe mot oss i trussel. Hun markerte faresignal ved å sparke i jorda, vifte med ørene og lagde høye lyder. Da rygga vi med hjertet i halsen og venta en halv time (!), før vi forsiktig kjørte forbi flokken. Trolig følte foreldrene seg trua av at den fremmede tingen kom så nærme ungene deres. Dette øyeblikket kommer jeg nok aldri til å glemme.

Elefant

Ikke nok med det, for vi fikk også fornøyelsen av å se hele ti elefanter til på slutten av safarien. Det var spesielt å føle seg så liten selv om vi kjørte en minibuss, fordi vi var omringet av en stor flokk med elefanter. Veldig få turister får gleden av å oppleve elefanter i det hele tatt, så det var et mirakel at vi fikk sett hele femten elefanter totalt!
Her er et bilde av det sjeldne synet:
Elefantfamilie

Det beste med å oppleve Etosha nasjonalpark, er at man får se ville dyr i sitt naturlige habitat, noe som er mye bedre for miljøet, naturen og opplevelsen. Jeg er overraska over dyremangfoldet vi så på bare én dag: løve, gnu, Oryxantilope, sebra, Kudu, giraff, elefant, skilpadde, flamingo, vortesvin, sommerfugl og mange fuglearter. Vertsfar Jerry sa at i løpet av hans tjue turer til Etosha, hadde han aldri før sett så mange dyrearter eller antall elefanter og giraffer, som han så denne dagen vi var der. Da innså vi for alvor hvor heldige vi hadde vært.
Vi så mer enn femten giraffer på turen, her er noen av dem i full fart:

Giraffer

Her kan du se en nydelig Kudu:
Kudu

Videre opplevde vi et rikt og spennende dyreliv når vi var på ferie i Cape Town i Sør-Afrika. Vi tok turen innom Cape Point og Cape of Good Hope, hvor vi fikk gleden av å oppleve mange fuglearter, ville dyr og turistattraksjoner. Et lite panoramabilde av utsikten må til:

Panoramabilde Namibia

Over alt langs veien var det fareskilt av at bavianene var farlige, ville dyr som ikke måtte mates, og at du måtte ha bilruta lukket. Vi skjønte ikke alvoret av skiltene før på slutten av dagen, da vi akkurat var ferdige med å speide etter hvaler.

Plutselig så vi en bavian dukke opp et steinkast foran oss, som hoppa opp på et gelender og begynte å dingle med beina mens han studerte oss. Vi begynte naturligvis å le, siden skapningen virka harmløs og komisk der han satt. Før vi visste ordet av det kom den løpende rett mot oss og opp i ansiktet på ei som har med seg blå Powerade-drikke. Bavianen gjør tegn til at han skal ha flaska, så vedkommende hiver flaska fra seg i sjokk, før bavianen griper den, åpner den med munnen som om den ikke har gjort annet, og drikker den opp foran øynene våre! Da løper/kappganger samtlige av oss de resterende meterne til bilen og lukker dørene trygt bak oss, sjokkerte og glade for at ingen ble skadd.

Bavianen var trolig en han på jakt etter snacks fra uvitende turister. Han visste tydeligvis hva han holdt på med. Siden denne episoden har ingen av oss kjøpt Powerade, og kommer sannsynligvis ikke til å ta med verken mat eller drikke ut av en bil hvor det er fare for ville dyr.

Her dingler bavianen med beina før han kommer settende mot oss:

bilde nr 8

Jan Bavian, klar for Powerade og banan:
Bavian

Håper likevel dette ikke skremmer deg som tenker å dra på utveksling. Det skal sies at dette faktisk er det første og eneste ranet vi har opplevd i løpet av tre måneder i Afrika. Altså er det ikke så skummelt å reise på utvekling som noen skal ha det til, hvis du bruker sunn fornuft, går sammen med andre og tenker deg om to ganger før du tar med deg verdisaker utenfor husets fire vegger. Jeg anbefaler deg å dra på utvekling til Namibia hvis du liker å reise, utfordre deg sjøl og få minner for livet. Tre måneder er overraskende liten tid sett i et stort perspektiv, så et halvt semester i Afrika er absolutt verdt det, bare se her:

1 of 7 wonders of the world; Table Mountain:
1 av 7 wonders

Table Mountain by night med en nydelig gjeng:

Table mountain

Vakre Waterfront i Cape Town:
Waterfront

Det var historia for denne gang. Jeg anbefaler deg å lese siste blogginnlegg om Namibiareisen fra Øystein som snart legges ut på høgskolens hjemmesider: https://hogskoleninnlandet.com/?s=namibia

God tur til deg som skal på reise, ta vare på hverandre og nyt hvert øyeblikk
-Kari Safari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s