Praksisrapport og muntlig framføring

I siste semester på Bachelor i folkehelsearbeid har vi praksis ca. femti prosent av tiden. Det er veldig ulikt hva slags type praksis vi har, men alt har som formål å bedre folkehelsen. Vi skal på oppdrag fra ulike aktører både kartlegge tilbud, sette i gang og evaluere tiltak. Her skal jeg fortelle om resultatene fra praksisen jeg har hatt 🙂

Gruppa mi har har fått i oppdrag av Hedmark fylkeskommune å kartlegge og evaluere stiftelsen UTAFORINNAFOR – som har tilbud særlig rettet mot ungdom som faller litt utenfor, men stiftelsen er åpen for alle ungdommer. Vi valgte å kartlegge en ungdomsklubb på Hamar som heter Møteplassen Inside.

I et tidligere innlegg har jeg skrevet mer generelt om prosjektet og hvordan vi har gått frem.

IMG_20180219_123055
For anonymiteten til ungdommene legger jeg ikke ut noen bilder fra klubbkveldene, men dette bildet beskriver i hvert fall følelsene våre: gøy, spennende og litt utfordrende.

Resultater

Vi har lært mye av prosjektet, både om hvordan man gjennomfører et slikt prosjekt og hvordan ungdommene på klubben opplever tilbudet. For å oppsummere er ungdommene stort sett veldig fornøyd, men skulle ønske det var oftere enn en gang i uka, og lenger varighet enn tre timer, mens en del av de frivillige og Hedmark Fylkeskommune gjerne vil ha mer fysisk aktivitet på klubbkveldene.

Overraskende nok var ungdommene relativt samstemte både på hva de liker med klubben og fritidsinteresser ellers. De trakk frem samholdet og det sosiale på klubben som positivt, og for majoriteten var dette den eneste sosiale møteplassen utenom skolen. Noe som også var viktig for ungdommene var at det var et gratis tilbud og at det ble servert god, hjemmelaget mat der. Egentlig var ungdommene veldig fornøyd med å ha et trygt og åpent sted å «bare være», og at de kunne være seg selv der og gjøre hva de ville. Mange satt i sofa eller lå på Fatboy og pratet, så på TV eller var på mobilen. Ellers ble det spilt FIFA, Fortnite, brettspill, kort og bordtennis. Nå mot sommeren kommer de til å være mer ute, blant annet i Ankerskogen og spille frisbeegolf. Vi har vært med på tur til Budor hvor vi kjørte slalåm. Også det var gratis for ungdommene, som vi ser på som veldig viktig i og med at de færreste har inntekt, og det vil ekskludere mange om kun de som har råd til å bli med får bli med.

einstein
Ikke glem at vi gjør ting ulikt, og at man er gode på ulike ting!

Sluttrapport og muntlig framføring

Resultatene, metodene og drøftingen vår rundt prosjektet skal ende i en sluttrapport som vi leverer inn mot slutten av mai. Vi skal legge det frem muntlig for klassa og praksisstedene 5.-7. juni. Det kommer til å bli ganske mange som hører på, så det er noen som gruer seg. Men jeg er helt sikker på at det kommer til å gå veldig fint med alle 🙂

Vi er opponenter til en annen gruppe, og skal stille spørsmål til hverandre etter fremleggene som vi skal svare på i plenum, i tillegg til at det blir åpent for at resten av klassa kan stille spørsmål etterpå.

Ellers er bacheloroppgaven levert inn for snart to uker siden, så jeg har rukket å få både fregner og gnagsår fra fjellski!

Snapchat-639243100

//Astrid, 3. års student på Bachelor i folkehelsearbeid i Elverum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s