Derfor bør du studere animasjon og digital kunst

I det siste har det vært fullt kjør med eksamensoppgaver, hard jobbing og forberedelser! Nå i dag vil jeg dele med dere noen av de beste punktene med å studere animasjon og digital kunst!

1. Muligheten til å være kreativ. Dette måtte jeg ha på toppen av lista. Oppgavene vi får tildelt er såpass «åpne» at man kan gjøre utrolig mye kreativt og tenke utenfor boksen! Dette er noe jeg trives utrolig godt med.

2. Å spille er en del av utdanningen. Ja, du leste riktig! En stor del av å finne inspirasjon er å utforske hva andre har gjort før deg. I det første semesteret hadde vi fokus på spillhistorien.  Vi fikk også spille en del eldre spill som man vanligvis ikke får tak i lenger. Vi fikk også en oppgave på førsteåret om å skrive en spillanalyse, og da må man selvfølgelig ha spilt spillet man skal skrive om.

3. Man må jobbe mye selvstendig. For noen kan dette være negativt, men for meg gir det meg muligheten til å lære hvordan jeg skal løse problemer som oppstår på egenhånd. I år har vi hatt to forelesninger i uken, og resten av uken er selvstudie. Problemløsning blir bare lettere og lettere, noe som er lovende før vi skal ut i arbeidslivet.

4. Godt oppfølging med tilbakemeldinger fra lærerne. Som om det ikke er nok med at lærerne gir fyldige og konstruktive tilbakemeldinger i skoletiden, så har jeg til og med opplevd å få svar med en gang, og det på en fredagskveld når klokken tikket over midnatt.

Screenshot (9)

Bildet over: Mer eksamensjobbing. Her jobber jeg med UV-mapping for å kunne teksturere modellen i etterkant. Bildet som du kan se i toppen av dette blogginnlegget er et ferdigstilt bilde av ryggen til den samme modellen, med teksturer og alt.

5. Stor variasjon. Jeg føler at det er utrolig mye variasjon i oppgaver og opplevelser i animasjon og digital kunst. Vi blir ikke sittende å lese pensum for harde livet eller bare gjøre en animasjon. Oppgavene vi blir tildelt er såpass varierte at det er vanskelig å bli lei.

6. Samarbeid mellom linjene. Noe jeg synes er helt ypperlig er muligheten vi får til å samarbeide med de andre linjene! For eksempel på førsteåret fikk vi en oppgave om å lage et spill. Da trengte vi det visuelle fra animasjon og digital kunst, men også koding og sammensetting av spillet fra spillteknologi og simulering. Det gir mulighet for å lære kommunikasjon og samarbeid, som lønner seg spesielt i arbeidslivet!

7. Miljøet er fantastisk. Man møter stadig nye folk med felles interesser. Det er ofte lettere å gå rett til sidemannen for å få tilbakemelding, tips og ikke minst inspirasjon. Dette er noe som gjør det lettere å komme på nye ideer, og ikke minst muligheten til å forbedre seg på eget initiativ. Bra miljø er viktig for å holde fokus og motivasjonen på plass!

Mathilde Kvernland / Bachelor i Animasjon og Digital Kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s