De beste tingene med eiendomsmeglerstudiet

Hei igjen, og god eksamenstid for de som har det, meg selv inkludert 🙂

Når du skal plukke ut de beste tingene om det studiet du går kan det fort by på problemer. Jeg er så utrolig interessert i dette studiet at det ble rett og slett en stor utfordring for meg. Jeg har derfor ramset opp hele åtte ting jeg synes er bra med studiet og jobben etter.

1.Ubeskrivelig spennende

Jeg må helt ærlig si at jeg syntes dette studiet er så utrolig spennende. Du får masse lærdom om blant annet lover og regler. Du opparbeider deg et  stort nettverk, utvikler det sosiale, og får en hverdag som aldri er lik!

2. Utfordrende

Som allerede nevnt lærer man om alle lover og regler som er relevante for yrket. Dette er noe som er veldig utfordrende fordi du må virkelig ha tungen rett i munnen for å ikke referere til feil lov når du holder på. Det er veldig mye man må huske, men akkurat dette med lovene som skal benyttes liker jeg veldig godt. Det er også mange andre fag som er utfordrende, men det er selvfølgelig overkommelig uansett.

3. Mange jobbmuligheter

Når man er ferdig utdannet eiendomsmegler kan man gå mange forskjellige veier og utvikle seg selv innen for det man brenner for. Man kan megle her hjemme i Norge, du kan megle i utlandet, og få drømmejobben om man virkelig går inn for det. Du har så utrolig mange muligheter om du vil utvikle deg selv på noen som helst måte.

4. Mulighet for å ta videreutdanning

Man kan videreutdanne seg og gå master om man ønsker dette. Det vil da være noen flere fag man må ta i løpet av bachelorstudiet, men er dette noe man ønsker så er det ikke umulig.

5. Samholdet i klassen

Det med samhold går ikke direkte inn på selve studiet, men i vår klasse er samholdet og det sosiale miljøet veldig bra. Jeg føler at alle blir inkludert og om man trenger hjelp til noe som helst er det bare å spørre. Dette er jo noe som er veldig viktig ute i arbeidslivet også. Det å ha et godt samhold og samarbeid er det som fører til drømmejobben og en god karriere.

6. Et fleksibelt studium der du blir kjent med andre studieretninger

Ingen dag er lik! Du tar kanskje ikke de samme fagene som alle i klassen din, og du blir da kjent med andre innenfor samme utdanning, eller andre studieretninger. Eksempelvis skatte- og avgiftsrett for eiendomsmeglere som jeg tar dette semesteret. Her har jeg blitt kjent med flere som går siste året på eiendomsmeglerstudiet og akkurat har levert bacheloroppgaven sin. Eller om du ser på valgfaget som jeg har i år som er prosjektledelse. Her er det mange andre linjer også som man blir kjent med. Økonomi og administrasjon er en av de andre linjene som også har dette faget. Man kan da få innblikk i deres hverdag om man ønsker det.

Happy bachelor with diploma

7. Gode karrieremuligheter

Du kan opparbeide deg en stor karriere om du virkelig ønsker dette. Alle har vel hørt om toppmeglerne som tjener millioner av kroner, og ja, det er mulig. Selvfølgelig vil dette ta litt tid, med om du legger ned en stor innsats og jobber med noe du brenner for er alle mål oppnåelige! Tro på deg selv uansett hvilke hindringer du eventuelt skulle støte på. 🙂

8. En spennende arbeidshverdag

Når du er ferdig med å studere og skal ut i arbeidslivet kommer alt du har jobbet tre år for på skolen til nytte. Du har et kontor du tilhører, men store deler av hverdagen går til det å reise på befaring, se nye hus og leiligheter, møte nye mennesker og være sosial. Dette er noe av det jeg gleder meg aller mest til siden jeg er en veldig sosial og utadvendt person.

Håper dette var nyttig og at du fikk et tydeligere innblikk i hva jeg liker med dette studiet!

Ha en kjempefin helg og lykke til om du har eksamen snart! Nå er det snart sommerferie og det skal bli veldig godt kjenner jeg! 🙂

Vi snakkes igjen! Takk for meg.

// Cathrin.