Snart 3. klassing

For nesten nøyaktig ett år siden skrev jeg innlegget «Snart 2. klassing», og jeg kan ikke tro at det allerede har gått ett år siden da. Da som nå følte jeg at tiden gikk fort, og det er rart å tenke på at jeg bare har ett år igjen her.

En ting som har vært kult med dette året er at det først er i år jeg virkelig har merket at jeg kan ting. I 1. klasse var mye nytt, og vi hørte om teorier og fenomener vi ikke var kjent med, mens i år kjenner jeg at ganske mye av innholdet i bøkene på headerbildet sitter.

Det er egentlig ganske gøy, for jeg føler at jeg virkelig begynner å ha en del kompetanse innen psykologi og at det å se det større bildet går av seg selv. De siste dagene har jeg lest om hukommelse i kognitiv psykologi, og mens jeg selvfølgelig må fokusere på de kognitive prosessene, er det gøy å sette det i system med biologien bak det som vi har pugget til forrige eksamen.

I 1. klasse drillet foreleserne oss på at vi måtte besvare alle oppgaver og eksamensoppgaver etter «ABC»-prinsippet, det vil si  affect, behavior og cognition, og også inkludere biologi. Det føltes helt umulig å skulle klare å tenke så stort og bredt om det vi snakket om, men vips så sitter det!

Nylig ble jeg intervjuet av GD om denne bloggen, og under intervjuet gikk det opp for meg hvor mye synet mitt på mennesket har endret seg mens jeg har gått psykologi. Endringen har skjedd gradvis. Det kan selvfølgelig være at dette er veldig farget av at jeg hadde eksamen i biologisk psykologi i forrige uke, men jeg føler at jeg ser på mennesket mer som en maskin enn før. Tankene mine er ikke lenger bare tanker, men også produkter av hjernedelenes minnefunksjon og utforming, miljøet jeg har vokst opp i og ikke minst hormonell påvirkning.

For de som ikke er interessert i psykologi høres det kanskje kjedelig ut, men jeg synes det er utrolig spennende og gleder meg til å lære enda mer om mennesket i året som kommer. Til neste år blir det både personlighetspsykologi og abnormal psykologi. De fagene tror jeg blir ekstra spennende!

Linn
2. årsstudent