Reisebrev fra Namibia (5/5) –

Hei og velkommen tilbake det dette femte og siste reisebrevet fra meg og Kari, som har vært tre måneder i Namibia.

 

Vi er nå ferdige med  reisen vår.  De siste ukene stod det litt ferieliv og luksus i Swakopmund, samt en liten tur innom hovedstaden på agendaen.
Ferieturen ble preget av en del skader på meg, da vi var ute og badet en dag strømmen var litt sterkere enn antatt og jeg fikk juling av bølger med stein i på vei opp av vannet.
Kanskje ikke så smart å bade her;

Særlig betryggende var det ikke å havne på sykehus i et land hvor heksedoktorer og magi regnes som en legitim behandlingsform av mange. Min tyske lege tok heldigvis godt vare på meg

I hovedstaden tok vi turen innom et historisk museum hvor vi fant gjenstander som tilhørte norsk personell som bidro under frigjøringskrigen

Vi har nå vært i Namibia i tre måneder og det er på tide å vende snuten nordover, hjem til kjære Norge 🙂 Jeg kunne godt tenkt meg å være her lenger, men mutter’n sier at nå er det på tide å komme hjem, og man hører på mamma.

Vi levde som ulovlige innvandrere de siste tre dagene, bokstavelig talt, fordi flyet vårt hjem den 30. april ble kansellert og vi fikk nytt fly først 2. mai. Problemet var at visumet vårt utgikk i slutten av april, og vi hadde ikke lovlig opphold lenger. Men jeg tenkte litt sånn at; Hva er straffen for å være ulovlig i et land da? Spesielt når man uansett VIL hjem? Skal de kaste oss ut da eller? Haha. Det blir for dumt. Det går jo ikke noe fly på tre dager 🙂

Vi unngikk derfor politiet for å være på den sikre siden. Men det gjorde vi gjennom hele oppholdet uansett. Eneste bekymringen var at siden vi var så brune, at vi ikke kom til å slippe igjennom passkontrollen hjemme. Det har jo blitt strengere med denne innvandringen.

Et nytt problem oppstod da vi hadde ankommet Qatar lufthavn og skulle boarde det siste flyet hjem til Oslo. Vi viste passene våre ved gaten, og da fikk min reisekamerat Halvard beskjed om at han ikke fikk boardet flyet, og at han måtte vente litt. Vi fikk ingen forklaring og lurte veldig på hvorfor, men vi skjønte tegningen da to svære politifolk kom for å hente ham.

Vi måtte da bli med en tur til politistasjonen på flyplassen, og sitte og se på mens bagen hans ble gjennomgått av tjenestemennene. De fant en tomhylse i baggen hans og mente han transporterte ammunisjon. Da vi nøysommelig hadde bevist at tomhylser ikke er farlige uten krutt og ei kule på tuppen fikk vi lov til å gå så lenge vi lovte vi ikke var terrorister. Men det finnes jo en betryggelse i at de faktisk klarte å plukke ut en så liten gjenstand blant så mange hundre bager.

Forresten så elsker jeg fremdeles Qatar Lufthavn 🙂

Nå er vi heldigvis trygt hjemme igjen i Norge, og jobber for fullt med Bachelor 🙂

På tide å skrive litt Bachelor

Eller spille dataspill? 🙂

Jeg vil anbefale alle å ta turen til utlandet i løpet av utdannelsen sin, hvis muligheten byr seg. Det er virkelig opplevelser for livet, og man lærer så mye nytt både om verden rundt oss og om seg selv. De tidligere blogginnleggene fra Namibia kan du lese her. 

Hvis du lurer på noe ved utenlandsoppholdet så ikke nøl med å ta kontakt. Send gjerne en melding privat, send spørsmål på snap eller kommentér under innlegget her 🙂

Det var alt for denne gangen. Namibia-gjengen over og ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s