Sommer, praksis og sommerjobb

Hei alle sammen.

Nå begynner det å nærme seg skoleferie for mange, og vi er endelig inne i siste innspurt! For min egen del leverte jeg siste eksamen på onsdag og ferien startet allerede da 😉 Noe som er ekstremt deilig må jeg innrømme! Nå som det er en to måneder lang ferie foran oss kan det kanskje være lurt å skaffe seg en sommerjobb som er relevant for det du studerer. I min bransje er det i det minste lurt å starte å vise seg hos de forskjellige kontorene.

Jeg selv har ikke får meg jobb enda, men det er fordi jeg har litt for mye å henge fingrene i nå i sommer. Jeg har derimot vært rundt for å vise meg frem hos enkelte og forklart situasjonen. Jeg håper at dette kan være til god hjelp etter sommeren når jeg ønsker å få meg en medhjelperjobb!

En medhjelperjobb innenfor eiendomsmegling er noe jeg ser på som utrolig viktig. Du får erfaring, innblikk i hvordan hverdagen din mest sannsynlig kommer til å se ut når du skal ut i arbeidslivet og du viser interesse for at du vil lære mer i praksis om det du faktisk studerer. Du får også det forspranget med at du da vet hva du skal gjøre den dagen du starer som eiendomsmeglerfullmektig, og ingenting er vel bedre enn å møte godt forberedt?

Om du får en medhjelperjobb du trives i og dette kontoret har kapasitet er sjansen stor for at du kan fortsette som eiendomsmeglerfullmektig på samme plassen den dagen du har levert bacheloroppgaven din og er ferdig med studiene. Det er vel det samme her kan jeg tenke meg som på alle andre arbeidsplasser, at de som har litt erfaring gjerne stiller litt bedre enn de som ikke har det. Derfor er det uhyre viktig å skaffe seg en slik jobb så tidlig som mulig.

Når vi kommer til det siste semesteret av alle de tre årene på studiet kommer den fryktede bacheloroppgaven! Vi har nå mulighet til å velge enten å skrive en ordinær bachelor, eller en fordypningsoppgave med praksis, om man velger praksis er det vesentlig at man har en jobb før dette. Jeg selv vil velge denne oppgaven, fordi jeg er en bedre praktikant enn teoretiker og føler dette passer meg bedre. Jeg ser veldig frem til den dagen når dette skjer.

Men nå er det straks sommerferie for de fleste, og det skal bli veldig deilig å koble ut alt av skole for en liten periode, for så å komme sterkere tilbake ;D

Jeg håper alle får en superfin sommer, med masse sol, is og moro så snakkes vi igjen etter ferien. Takk til de som har fulgt meg og mine innlegg denne våren og håper dere vil fortsette å følge med til høsten! Ta vare på hverandre i sommervarmen og ta det pent folkens! 🙂

//Cathrin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s