Kaffe og kollokvie

Nå sitter jeg på Hazz. Kafeen som har gitt oss billig early-bird coffee gjennom hele eksamensperioden. Kafeen som alltid er full av studenter som pugger, kollokviegrupper som samles og businessfolk som svinger innom for møter. For 1 måned siden satt vi utenfor i shorts, T-skjorte og solbriller. Shortsen er byttet ut med langbukse, T-skjorten er nå under både en genser og en jakke, mens solbrillene er byttet ut med Hazz sine blåe fleecetepper. Heldigvis er kafeen like god og jazzmusikken fortsatt 10/10.

Psykologieksamen
Denne uken har jeg og 2-3 venner møttes her nesten hver eneste morgen for å øve til psykologieksamen, AKA kollokviegruppe. Psykologiprofessoren svinger også innom her hver eneste dag for en kaffepause, så det er nok ikke helt tilfeldig at vi velger å gå akkurat hit 😉 Det er ikke alle kapitlene i faget som er superrelevant for en student innen organisasjon og ledelse, men emnet er faktisk overraskende spennende. Hovedårsaken til at jeg syntes det er så interessant er nok fordi vi har lært mye om type schizofreni, bipolar (det var det Even i SKAM var) og andre psykiske lidelser. Jeg har jo jobbet med psykiatri på sykehuset, så det var gøy å lære mer om teoriene til et fagområde jeg har en del knagger å henge ting på.

På eksamen skulle vi kritisk diskutere og drøfte hvorvidt psykologer og terapeuter er i en posisjon til å bestemme diagnoser og behandling på andre mennesker. Hva betyr det egentlig å være mental syk? Og hvor går egentlig grensen mellom å være trist og deprimert? Hvem skal bestemme det? Hvor lenge er det ok å være deppa etter man har mistet noe eller noen? Interessant å tenke over – synes jeg.

Maurits Wesøe
Oh boy

Snart Norge
Det er faktisk kun en uke til jeg sitter på flyet hjemover. Jeg gru-gleder meg. Tiden har gått så mye fortere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har blitt kjent med så mange hyggelige mennesker som jeg skulle ønske at jeg kunne tilbringe mer tid sammen med.  Og jeg har sett så mange fine plasser. Heldigvis er det alltid godt å komme hjem igjen til venner og familie også da. Med vinter i Afrika og sommer på Sørlandet gjør hjemreisen litt lettere. Om to uker skal jeg starte i en åtte ukers sommerjobb i HR-avdelingen til Hennig-Olsen IS, så jeg ser virkelig frem til det og er spent på om jeg får bruk for noe av det jeg har lært i studiet så langt. Jeg gleder meg også veldig til å spise verdens beste is gjennom hele sommeren.

Maurits Wesøe / Bachelor i Organisasjon og ledelse