Fra sommerferie til sommerskole

Fredag 25. mai hadde jeg min siste eksamen for semesteret.  Etter dette har jeg jobbet med Fadderuka – som også begynner å ta form! Jeg gleder meg veldig til å sende inn programmet, og få satt på plass de siste detaljene.

Ellers har jeg ikke tatt helt ferie på skolefronten heller. Jeg er nå på Høgskolen i Rotterdam i Nederland. Dette er et sommerkurs som varer til 15. juni, og heter Sports Marketing Bootcamp. Her har vi fått en case som vi skal jobbe med fra dag en, og vi skal ha en slags «slutteksamen» siste dagen for å vise hva vi har kommet fram til.

Det er utrolig givende å lære mer om markedsføring og sponsing her nede – de har mange perspektiver og modeller vi ikke har brukt på vårt studie, og det gir veldig mye input. I tillegg jobber vi alltid sammen i grupper, og med flere nasjoner på samme gruppe kommer det mange perspektiver – og mange løsninger. Det er så morsomt å lære hvordan andre jobber og hva de har lært. Alle som er med har hatt markedsføring i en eller annen form på skolen, men alle har forskjellige perspektiver.

I tillegg synes jeg at vi jobber litt mer effektivt enn det vi gjør hjemme med tanke på at vi kun har «ett fag». Det er dette kurset vi er her for, og vi fokuserer kun på dette. Vi kommer i dybden, og den største forskjellen fra Lillehammer er at her får vi brukt hver eneste modell og teorien mye mer. Det er veldig lett å få mye teori i alle fag, i tillegg til at ikke alle modellene blir jobbet med i arbeidskrav eller eksamen. Det betyr at her får vi muligheten til å bruke modellene i caser som i aller høyeste grad kunne vært virkelige. Jeg er utrolig glad for at jeg ble med på dette. Det er så nyttig, i tillegg til at jeg får se byen og får en annen måte å lære på.

I går var første dagen her, og vi startet rett på case og hadde også joggetur – med stopp i byen for å se de mest populære severdighetene. Vi har dager fra 09.00-18.00, men det er ikke noe problem for alt vi gjør er interessant og morsomt. Alle som er med på kurset er her av egen vilje og fordi de ønsker å lære mer, og at alle er her med samme motivasjon merker man i stor grad! Jeg gleder meg til fortsettelsen av oppholdet. Men allerede nå kan jeg si at dette er noe alle studenter burde være med på!

pbblogg

Gyda
2. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser