Oppstartsdager på masterstudiet

For bare noen måneder siden fullførte jeg Bachelor i Music Business Management, og mandag 20. august hadde jeg første dag som masterstudent. Nå skal jeg studere Master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse. Jeg skal ta studiet på heltid, så jeg har to intense, lærerike, utfordrende og spennende år foran meg.

På masterstudiet er mitt inntrykk at vi blir kastet ut i hardt arbeid fra dag én. Vi ble inndelt i team som fikk én dag til å arbeide med et case, før vi skulle presentere et forslag til en bedriftsstrategi for bedriften, fagansvarlige og klassen. Det forventes også at studentene møter forberedt til forelesning i mye større grad enn hva jeg opplevde på bachelornivå, og det er generelt sett tøffere arbeidskrav fra første uke. Alt dette samtidig som jeg er mer motivert enn tidligere, nettopp fordi studiet nå er mer tilpasset det jeg både vil studere og forhåpentligvis jobbe med i fremtiden.

Business person against the blackboard

Masterstudiet ser ut til å kreve svært mye selvdisiplin og selvstudium ettersom det er samlingsbasert. Det forventes også at studentene møter forberedt til forelesning ved å ha lest pensum og besvart oppgaver. Så mitt inntrykk så langt er at dette masterstudiet ved HINN ikke er for de som ønsker å skli lett gjennom, men for de som virkelig er motiverte og villige til å legge inn mange timer med innsats hver eneste dag.

Jeg gleder meg til å oppleve og dele med dere hva masterstudiet har å by på, og nå blir det godt å komme i gang!