Erfaringer fra Fadderuka!

I 2016 deltok jeg som ny student på Fadderuka. I 2017 var jeg fadder og i år var jeg fadderleder. Jeg har sett Fadderuka på Lillehammer fra mange ulike perspektiver, og det er ikke tvil om at ansvaret har høynet seg med årene. Det er heller ikke til å skjule at det har vært mer arbeid, men i tillegg har jeg lært veldig mye.

Som en av fadderlederne har jeg satt opp arrangementet fra bunnen av. Det har vært mange timer med ulike arbeidsoppgaver. Alt fra artistbooking, møter med kultursjefen og opplæring av fadderne. Vi har hatt en god dialog med skolen og deres ressursgruppe, men aller mest med eksterne aktører utenfor skolen. Her var det blant annet GD jeg hadde mest kontakt med. Dette for å ordne et samarbeid som begge parter kunne komme godt ut av – med tanke på at vi skulle bruke GD billett til Hellbillies-konserten vår.

Det har vært veldig spennende, og ikke minst veldig lærerikt. Tiden fra mars til nå har gått utrolig fort, og det har vært mye frem og tilbake. Likevel står vi med en vel overstått fadderuke, og et resultat vi er noenlunde fornøyd med. Det er alltid noen problemer som kommer da man står midt oppe i et så stort arrangement, så det å være litt løsningsorientert har kommet veldig godt med.

blogginnleggFoto: Lars Teppan Johansen
lle kan vel se at jeg og Soleman er klare til skolestart?

I tillegg har vi måttet tilrettelegge for de internasjonale studentene i større grad enn hva som har blitt gjort før. Alt fra å bestille ekstra t-skjorter med annen farge og andre fonter. Åpningstalen ble holdt på både på norsk og engelsk, og internasjonalt kontor hadde eget arrangement på Studenten, der det ble tilrettelagt for samarbeid med norske og internasjonale studenter. Vi hadde enkelt sagt et godt samarbeid med internasjonalt kontor. Dette ble gjort for at det er ny rekord med internasjonale studenter i år! Hele 115 studenter er på Lillehammer (er også fremhevet bilde i dette innlegget). Det er vi alle sammen veldig stolte over!

De neste ukene går med på å evaluere årets fadderuke, og ikke minst lage en oversikt for de som skal ta over for oss neste år. Det er litt vemodig og ikke skulle jobbe med Fadderuka lenger, da det i bunn og grunn er veldig gøy! Likevel kjenner jeg at det er godt å komme tilbake på skolebenken, og se de gamle kjente fjesene hver dag.

Vi fadderledere sitter og evaluerer Fadderuka ved siden av de nye fagene vi har dette semesteret, og skal den 4. september i møte med skolens ressursgruppe og evaluere hele studiestart (da både kick-start og Fadderuka). Det blir spennende å sammenligne dette med de foregående årene!

Nå fremover skal jeg fokusere på mine to bachelorgrader, og ikke minst skal jeg starte å skrive min ene oppgave allerede nå! Det er veldig spennende, og jeg grugleder meg litt. Det blir nok veldig vanskelig i starten, men bare jeg får teken på det – så ordner det seg sikkert! Ellers så sitter jeg med Event Management, der vi jobber på for å hale i land Generation Games – som allerede er om (under(!)) to uker. Selv med metode på agendaen, tror jeg nok at Generation Games blir prioritert fremover. Det er så langt et spennende og ikke minst et veldig aktuelt fag for meg.

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser