Praksis i NRK

Heisann! Joppe fra TV-skolen her med noen oppdateringer på hva jeg drev med i vår og sommer.

På slutten av semesteret så var jeg ute i praksis, noe som var utrolig gøy. Jeg fikk praksisplass i Kulturavdelingen til NRK. Så da pakket jeg sammen sakene mine og dro til Oslo med Mathias og en venn fra klassen. Selv om vi alle hadde praksis på forskjellige steder i Oslo så fant vi en bra leilighet med en meget flott beliggenhet.

Det var den første gangen noen av oss faktisk hadde bodd i Oslo. At vi bodde rett ved Bogstadveien pluss det fantastiske været vi hadde på våren fikk det til å føles som om vi hadde reist fra Lillehammer til et ferieparadis.

På forhånd var jeg litt nervøs for å starte opp i NRK. Hva forventer de at jeg kan, hva ønsker de jeg skal gjøre?  Jeg hadde mange spørsmål før første dag. Den første dagen for hvem som helst på NRK er nok litt overveldende fordi Marienlyst er massivt. Mange mennesker, ganger, korridorer, heiser og etasjer.

Navigering på NRK

”Er dette veien til kantina?” – Meg

”Nei da må du ta veien bortover dit forbi statuen sving om til M-fløyen, ta trappen opp til du finner heisen, ta den ned så gå baklengs til vindu 46 så ser du håret til Dan Børge Akerø ved K-fløyen, følg det til du finner en ny heis, ta den 4 etasjer opp og ned, så er du i kantina”. – Fast ansatt

”OkeiJ” – Meg

Utenom frykten for å gå seg bort var ikke den første dagen skummel. Vi var en liten gjeng fra TV-skolen som hadde fått praksis på forskjellige avdelinger. Vi ble godt tatt imot av NRK’s egen praksisansvarlig Jorun. Dyktig dame med svar på alt.

Kulturavdelingen var også en drøm å jobbe i. Hele avdelingen tok veldig godt i mot meg og jeg fikk mine egne arbeidsoppgaver i forskjellige redaksjoner. Disse redaksjonene jobbet med å utvikle nye sesonger av TV-serier, konserter som skulle bli vist på TV og store begivenheter som Grieg Minutt for Minutt.

joppe

Jeg fikk virkelig testet meg på akkurat de punktene jeg følte jeg trengte å utvikle med på. Som regissør, klipper, sosiale medier og koordinering. Jeg fikk intervjuet utrolig kule folk og lært meg å formidle til fotografer hvordan jeg ønsket at noe skulle filmes. De to månedene gikk forbi så sykt fort.

Jeg lærte også mye fra min tid i praksis som jeg kan ta med meg til det siste året ved TV-skolen. Hvordan lege teams og redaksjoner, intervjuteknikker, planlegging og ikke minst hvordan fostre fram kreativitet.

Jeg er gira på det siste året og håper det ikke flyr forbi så alt for fort!

Neste gang kommer Mathias og forteller litt om hva han har drevet med. Shallabajs!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s