Skyhøye forventninger til siste året på agronomi

Nå er begynnelsen på slutten i gang for min tid på Høgskolen i Innlandet. Jeg skal nå starte på mitt siste år på Bachelor i agronomi ved HINN Blæstad. Etter to flotte år på Hedmarken, er det vanskelig å tro at det siste blir annerledes.

Dette siste året har vi bare felles fag med de som går Bachelor i landbruksteknikk. Vi har startet året med Feltmekansiering 2 – høstonn, og skal ha Husdyrmiljø og innendørsmekanisering før jul. Etter jul skal vi skrive bacheloroppgave før vi avslutter med Landbruk, miljø og samfunn. Så det blir et spennende år vil jeg tro.

Det har i hvert fall starta bra med høstonn. Nå skal vi høste det som ble sådd før sommeren under våronna. Klassene er delt inn i tre partier, som igjen er delt inn i tre grupper. Hver gruppe skal gjennom ulike øvelser med treskeren, grashøsting og pløying. Men før vi kan gjøre dette må vi bli kjent med utstyret og gjennomgå sikkerhetsrutiner. Det er obligatorisk for at vi får gjøre noe som helst på Blæstad gård. I tillegg må man selvfølgelig ha de riktige bokstavene på førerkortet.

For hver praktisk undervisningsøkt vi har ute skal det føres notater som senere skal brukes i fremføringer som vi har hver uke. Til nå har gruppa mi hatt en økt med tresking og en økt med grashøsting. For som dere kanskje skjønner, er denne type undervisning rimelig væravhengig. Regner det, kan en ikke treske osv.

40362992_1806550452792000_3539799152147824640_n
Her smøres treskern

Vi tresket med skolens nyeste tresker: New Holland TC4.90. Vi klargjorde treskeren for bruk og satte i gang. For å se hvordan de ulike komponentene i treskeren fungerer justerte vi innstillingene fra det som er grunninnstillingene. For eksempel endra vi luftmengden på vifta for å se hvor mye korn som gikk til spille hvis ikke man har de riktige innstillingene.

40441246_350271848849343_7461526793623699456_n
Her telles kornspillet som blir når vi bruker ulike innstillinger på treskern. Det ser kanskje morsommere ut enn det det er.

Og sånn blir vel høsten stort sett seende ut; vi skal bli kjent med utstyret og utføre ulike øvelser som viser oss hva som er viktig å tenke på når en driver med dette.

Hvis resten av året blir som starten, har jeg store forventninger. Jeg kommer nok til å lære masse og bli enda tryggere på å håndtere storer maskiner i felt.
Sett i lys av tidligere år er jeg sikker på at forventningene mine blir innfridd.

Prekæs!

Siri Josefine Mo
Årsstudium agronomi
Bachelor agronomi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s