Mine mål – femte semester

Tiden har virkelig flydd! Det føles ut som det var i går jeg stod utenfor Høgskolen i Innlandet og ble delt inn i faddergrupper. Jeg ante ikke hva denne studietiden ville bringe, men jeg hadde store ambisjoner. Nå er jeg allerede på mitt femte semester på Bachelor i animasjon og digital kunst!

Siden jeg nesten er kommet til siste innspurt for bacheloren har jeg bestemt meg for å sette bestemte mål for året. De siste dagene har jeg tegnet flere portretter, opp mot 4-5 stykker per dag. Min store svakhet er at jeg ikke er selvsikker på tegneferdighetene mine. Og hvilken måte er bedre til å bli flink i noe, enn å gjøre det? Så jeg har satt mål om å tegne minst et portrett hver dag. Jeg er generelt dårlig på å tegne mennesker, så dette blir en utfordring. Men allerede på noen dager merker jeg stor forskjell, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

1day

Bilde over: Et eksempel på hva øvelse kan gjøre. Tegningen til venstre er fra tidligere i dag, mens den til høyre er fra en time siden. Med hjelp fra en venninne, læringsvideoer og viljestyrke skjer det mye!

Når det kommer til 3D håper jeg å avansere ferdighetene mine mer og bli enda mer kjent i programmet (Zbrush). Å bli flinkere til å jobbe med store former før jeg går inn for detaljene. En av mine dårligere vaner er å starte med detaljer for tidlig, noe som kan resultere i uregelmessig kvalitet og rare proporsjoner, noe jeg helst vil unngå.

Til slutten av femte semester har jeg som mål at vi er godt i gang med bacheloroppgaven. Den er allerede planlagt og vi har begynt med konseptkunst og gå dypere inn i fortellingen. Vi i bachelorgruppa mi har bestemt oss for å lage en kortfilm i 3D, noe jeg ser frem til å fullføre!

Jeg vil til slutt legge til at jeg også var fadder i år, som i fjor! Fadderuken var, igjen, en heftig opplevelse og det var fint å møte nye mennesker med like interesser. Å delta i fadderuken er noe jeg virkelig anbefaler. Når jeg selv var ny student hjalp det utrolig mye å bli kjent med nye mennesker!

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s