Forventninger til det kommende semesteret

Hei dere, nå er vi endelig i gang igjen etter en veldig fin sommer, som kanskje har vært litt lang for noen, eller alt for kort for andre. Sommeren for meg har vært kjempefin med mange forskjellige turer og sammenkomster med gode venner. Men nå er vi endelig i gang på skolen igjen, og det må jeg si er ganske godt!

Så var det alle disse forventningene da. Nå har vi vært inne i dette gamet ett år allerede og vet for så vidt hva det dreier seg om og hva vi må gjøre for å komme oss gjennom året. Samtidig har man alltid nye forventninger når det er nye fag det dreier seg om. Og du som kanskje er førsteårsstudent i år kjenner nok på de største forventningene og et lite press som ligger og ulmer. Det kan jeg si til dere med en gang, det er ingenting å være redd for så lenge du er strukturert nok og tar studiene alvorlig. Tar man for lett på studiene sine kan det fort gå galt, men med en liten egeninnsats fra deg selv så går studietiden helt smertefritt!

Spørsmål mange kan stille seg er: Hvilke forventninger bør jeg ha? Hva forventes av meg? Og hva kan jeg forvente?

I år har vi ingen fag som er direkte rettet mot det å være megler, men i jus to får vi en innføring i mange lover som blant annet omhandler dette. Andre fag vi har er grunnleggende regnskap og dette er nok et fag vi må jobbe en del med mot eksamen, da dette virker som et relativt omfattende fag. Samtidig har vi to teoretiske fag. Det er organisasjonsforståelse og metode del 2. Jeg tror alt i alt at dette kommer til å bli et bra semester og skoleår. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Jeg forventer selv at det skal bli et bra semester med mye ny kunnskap og læring. Samtidig tror jeg det kommer til å gå veldig fint. Vi er fortsatt så og si alle fra det samme kullet som startet i fjor, og det er godt å se. Man får et spesielt bånd med de man har i klassen etterhvert som man tilbringer mye tid sammen på forelesning.

Til sist vil jeg bare si; fortsett den gode jobben du allerede gjør, eller masse lykke til med første semester til de som er nye på høgskolen! Vi snakkes i neste innlegg 🙂

//Cathrin!