Nytt semester

Hei igjen! Nå er skoleåret godt i gang her på Lillehammer, og jeg nyter fremdeles den deilige følelsen på starten av semesteret uten eksamensstress. Jeg føler meg nesten flink bare jeg er på forelesning. Vårsemesteret var et tungt semester, og jeg tror det hersker en felles enighet om at 4. semester er det tyngste i bachelorgraden vår, så det er deilig å ha det overstått.

Nå i 5. semester har vi endelig blokkundervisning, noe jeg liker veldig godt. Blokkundervisning innebærer at vi gjør oss ferdig med undervisning og eksamen i ett fag av gangen, som i høst betyr eksamen 19. oktober og 19. desember. Det føles veldig ryddig, og det er deilig å kunne fokusere på ett fag av gangen. Faget vi er i gang med nå er arbeids- og organisasjonspsykologi (AO), som jeg er ganske spent på som fag. I utgangspunktet synes jeg ikke det høres ut som det mest interessante faget, men det blir spennende med et helt nytt fokus og ikke minst deilig å kunne legge pugging av hjernedeler på hylla for en stund.

Etter AO venter personlighetspsykologi. Det er et fag jeg gleder meg veldig til! Helt siden en psykologistudent for noen år siden beskrev meg som det jeg selv opplevde som perfekt etter bare én samtale, har personlighetstyper og tester fascinert meg. Psykologistudenten som «beskrev» meg spurte seg frem til min MBTI-type, og traff veldig godt. For de som lurer på hva det er snakk om kan de ta testen her og lese om personlighetstypen sin her.

Jeg er også stor fan av podkasten «Sånn er du» med Harald Eia og Nils Brenna, som tar utgangspunkt i personlighetstesting av ulike norske kjendiser med testen «The Big Five». Nå skal det selvfølgelig sies at personlighetstester er omdiskutert. De har sine begrensninger og er absolutt ikke noen fasit, men jeg synes det er ganske kult likevel og gleder meg til å gå mer i dybden på det området.

I løpet av høsten må jeg også lande på tema til bacheloroppgaven min. Dersom vi får det som forrige kull er ikke levering før i slutten av mai 2019, men planleggingen bør begynne så tidlig som mulig for å få til det man vil. Vi står ganske fritt til å velge hvordan vi ønsker å gjøre det selv (om vi vil ha kvalitativ eller kvantitativ studie for eksempel), og jeg har foreløpig verken peiling på tema eller form. Men jeg prøver å roe meg med at det fortsatt er lang tid igjen, så håper jeg at det faller litt naturlig på plass med tiden. Kanskje det er nettopp personlighetspsykologi eller et av fagene jeg enda ikke har hatt som blir det åpenbare fagfeltet for oppgaven? Det vil bare tiden vise. Jeg tror i hvert fall det tredje året mitt på Høgskolen i Innlandet blir utfordrende og interessant, akkurat som de foregående årene. Jeg gleder meg til å lære enda mer.

Linn
3. årsstudent