Hvorfor jeg begynte på Master i økonomi og ledelse

Da jeg startet som student på Music Business – Management linjen her på Rena i 2015 hadde jeg en baktanke om at jeg ønsket et studie der jeg hadde mulighet til å ta en litt mer generell mastergrad i etterkant. Misforstå meg rett, Music Business – Management i seg selv er en spennende og god grad for deg som ønsker å jobbe i musikkbransjen. For meg som er veldig interessert i musikkbransjen men ikke var helt sikker på hva jeg ville gjøre etter studiene var linjen ideell nettopp fordi jeg kunne gå videre på Master i økonomi og ledelse. Dersom jeg hadde ønsket det kunne jeg også tatt noen ekstra fag i forbindelse med bacheloren som ville gitt meg tittelen siviløkonom ved fullført mastergrad, men det praktiske rundt dette kommer i et senere blogginnlegg.

Så det jeg ønsket var en mer generell mastergrad som åpner muligheter i en rekke ulike bransjer, samtidig som jeg sitter med bakgrunnskunnskap om musikkbransjen. Jeg tar Master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse, ettersom denne spesialiseringen er det som tiltrekker meg mest. Markedsføring har vært det mest spennende for meg gjennom hele bacheloren, og før det også, så det var denne retningen jeg ønsket å gå. Det var også en bonus at denne spesialiseringen ikke krevde at jeg måtte ta noen ekstra fag gjennom bachelorløpet, men det mer tekniske rundt de ulike spesialiseringene kan jeg ta opp neste gang.

20180904-IMG_5708

En Master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse tar utgangspunkt i at markedsføringen er den oppgaven i virksomheten som i størst grad ivaretar den strategiske forretningsposisjonen og dermed sikrer og bedrer virksomhetens inntekter. Ved fullført studium vil jeg sitte igjen med god kunnskap, jobbmuligheter innen markedsføring, økonomi og ledelse i alle bransjer der det trengs, og eventuelt doktorgradsstudier hvis jeg ved en senere anledning ønsker det.

Neste gang jeg blogger tenkte jeg å ta opp de ulike spesialiseringene Høgskolen i Innlandet tilbyr innenfor økonomi og ledelse mastergraden, og hva disse innebærer. Som dere skjønner trives jeg svært godt på Rena som studiested, og det kommer det også et eget innlegg om i løpet av høsten. Stay tuned!