Muligheter i utlandet!

Den 15. september stenger søknadsprosessen til utveksling for neste semester. Det finnes mange muligheter i ulike land og institusjoner.  For reiselivsstudentene kan man faktisk også søke for et helt år, da man kan ta dobbelgrad. Det vil si at du ender opp med to bachelorgrader, en fra Lillehammer og en fra institusjonen du studerer på i utlandet. I tillegg har man veldig mange institusjoner å velge mellom dersom du tar et semester i utlandet.

Hvorfor dra på utveksling?
Dersom du drar på utveksling får du ikke bare møte en annen kultur, eller kanskje lære deg nytt språk – eller komme deg ut av Norge en stund. Du får uendelig mange muligheter. Du kan bygge nettverk, ta spennende fag og ikke minst forbedre din engelsk, eller kanskje tysken? Du vil oppleve at du vil få et helt annet ordforråd, og ikke minst vil dette telle veldig mye til senere. Med den globaliseringen vi ser av bedrifter er det ikke vanskelig å forstå at man burde ha et andre, eller til og med tredje språk.

Dessverre fikk jeg ikke dratt på utveksling. Det var for så vidt en konsekvens jeg selv valgte da jeg ga meg ut på ferden med å også ta en Bachelor i Sport Management. Det er litt kjipt, med tanke på at jeg hadde vært i flere samtaler med internasjonalt kontor angående dette, og var egentlig veldig innstilt på å reise. Likevel var jeg fast bestemt på å komme meg ut av Norge, bare litt, slik at jeg kunne lære noe nytt, og ikke minst på en ny måte. Etter å ha hatt en del fag med internasjonale studenter så merket jeg at de er vant til andre læringsmetoder enn hva vi er, i tillegg til at de kan en del andre ting.

utveksling

Derfor reiste jeg i juni på summercourse i Digital SportsMarketing. Det handlet om sponsor og markedsføring innen idrett og arrangementer. Det var to intensive uker, med program fra morgen til kveld, hvor vi avsluttet med presentasjon av prosjektet som vi jobbet med hver dag. Her skulle vi finne en bedrift som skulle sponse et stort, globalt idrettsarrangement. Det var veldig spennende, og ikke minst lærte jeg mye nytt, og mye jeg kunne bygge på kunnskapen jeg allerede hadde fra før. Ikke minst ble vi en god og sammensatt gjeng der nede, og vi hadde det utrolig fint sammen. Dersom dere vil se aftermovien (ikke så mye skole på akkurat denne), ligger den her.

Denne er særlig for Sport Management studentene der ute! Og dersom skole i ferien ikke høres kult ut, har dere også mulighet til å dra på utveksling i det femte semesteret. Da kan dere også velge praksis i utlandet. Det er også en skikkelig kul mulighet man burde se på.

Uansett, det jeg skal fram til er at det finnes så mange muligheter, enten det er utveksling (og bare tenk hvor mye man lærer på et semester kontra to uker(!)), sommerskole eller internship i utlandet. Mulighetene er så mange. Selv sitter jeg å søker mastere nå, og det ser ut til at denne blir i utlandet!

Dersom det er noen spørsmål enten det er utveksling eller sommerskole er det bare å spørre i vei!

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser