Derfor valgte jeg eiendomsmeglerstudiet på HINN

Når folk spør meg om hva jeg studerer, kan jeg stolt si at jeg studerer eiendomsmegling, og at det er noe jeg trives med. Jeg gleder meg kanskje enda mer til den dagen jeg kan si at jeg jobber med eiendomsmegling! Når det kommer til hvorfor jeg søkte det så er svaret langt, men helt selvfølgelig for min egen del. Hvorfor jeg studerer dette akkurat på Høgskolen i Innlandet skal dere få vite mer om i dette innlegget. Det blir litt personlig, men også veldig ekte!

Det hele begynte med da vi skulle velge hva vi skulle gå på videregående. Jeg og mange av mine venner valgte barne- og ungdomsarbeider. Helt siden jeg gikk i barnehagen har min mor sagt at jeg som voksen burde jobbe med mennesker, og det har hun jammen meg rett i også. Etter hvert som jeg kom meg gjennom praksis og alle fag på barne- og ungdomsarbeiderfaget, så fant jeg ut at dette egentlig ikke var det jeg ville jobbe med. Jeg elsker jo barn og trives veldig godt når jeg er i nærheten av dem, men det var ikke det jeg ville gjøre hele mitt liv.

Jeg prøvde meg da på sykepleierutdanningen med min beste venninne og trivdes ekstremt godt med dette også, men her var anatomien veldig vanskelig og enkelte forelesere gav meg ikke troen på at dette skulle jeg få til. Det endte da med at jeg sluttet på denne utdannelsen også etter en utrolig fin praksisperiode med helt sykt snille mennesker og brukere. Hva skal jeg nå gjøre var spørsmålet som kom til meg. Jeg måtte jo ha en utdannelse, og jeg ville jobbe med mennesker, men med hva?

Etter sommerferien i 2014 søkte jeg litt rundt på nettet etter inspirasjon om hva jeg kunne enten studere eller jobbe med. Da kom jeg over eiendomsmeglerstudiet på BI, noe som hørtes veldig spennende ut, hvor man fortsatt jobber med mennesker som trenger bistand til kanskje et av de viktigste valgene i sitt liv. Jeg søkte så på BI i Trondheim og kom inn! Jeg gikk der i 1,5 år og trivdes veldig godt, men det var ekstremt dyrt å studere der. Det er fordi BI er privat og du betaler lønn til foreleser og for at du skal få ta eksamen. Dette var noe som ble vanskelig for meg å finansiere selv, og derfor måtte jeg slutte slik at jeg kunne jobbe og tjene opp penger for å fullføre utdannelsen.

Det gikk flere år og utdannelsen ble satt på vent, men jeg visste at jeg fortsatt ville fullføre. Eiendomsmegling passet jo meg midt i blinken med mennesker og juss. I januar 2016 begynte jeg å jobbe hos Clas Ohlson og fikk en kollega som studerte eiendomsmegling ved HINN, og takket være han fikk jeg vite at dette studiet var her. Ikke trengte jeg å flytte mer så jeg kunne fortsatt bo i Elverum. Ikke er det for dyrt heller, siden dette er en statlig skole! ENDELIG kunne jeg fullføre den utdannelsen jeg har startet på og virkelig funnet meg til rette i!

At jeg har studert ved BI har jeg fortalt om i tidligere innlegg også, men her har dere hele historien om hvordan jeg kom meg til HINN. Det ser kanskje ikke så bra ut på CV´en at jeg har gjort så mye forskjellig, men dette har også gitt meg erfaringer på mange felt, og jeg har funnet det jeg virkelig brenner for. Det er også litt stort å ta høyere utdanning siden jeg er den første i min familie som går på høgskole. Intet press fra familien altså, men det gir et lite ekstra press om at dette skal jeg få til.

Er du usikker på om du har funnet en utdannelse du virkelig vil jobbe for, burde du tenke gjennom hva du egentlig vil. Hvordan er det på det studiet du er nå, og kunne du tenke deg å jobbe med dette resten av livet?

Jeg kan virkelig anbefale eiendomsmeglerstudiet til de som liker å jobbe med mennesker og er glad i juss og regnskap. Rena er også et veldig fint studiested siden det ikke er en alt for stor skole, slik at man får god kontakt og veiledning av forelesere, lettere stifter kjennskaper med de i klassen, og mange flotte utdanningsløp! Vi har også fag sammen med andre studier, noe som gjør at man kan bli kjent med studenter på andre studier i tillegg.

Jeg håper dette er til hjelp for hva du kanskje skal velge eller om du ønsker å bytte. Jeg vil bare si at det ikke nødvendigvis er feil å bytte utdanningsløp om du har havnet feil. Det tar nok lenger tid før du er ferdig, men du skal ikke behøve å studere videre på noe du føler ikke er for deg.

Takk for denne gang, så snakkes vi igjen i neste innlegg 🙂

//Cathrin!