Økonomi og ledelse – tre spesialiseringer

Master i økonomi og Ledelse ved Handelshøgskolen Innlandet tilbyr for øyeblikket tre spesialiseringer: Markedsføringsledelse, økonomistyring og digital ledelse og business analytics. Alle spesialiseringene kan gi tittelen Siviløkonom dersom du har riktig opptaksbakgrunn.

Som noen av dere vet fra før har jeg valgt meg inn på spesialisering i markedsføringsledelse. Dette er en spesialisering som tar utgangspunkt i at markedsføringen er den oppgaven i virksomheten som i størst grad ivaretar den strategiske forretningsposisjonen, og dermed sikrer og bedrer virksomhetens inntekter. På spesialisering i markedsføringsledelse har vi fag som markedsføringsledelse og strategisk kommunikasjon, verdiskaping og tjenesteyting, og tjenesteinnovasjon. Mer om hva markedsføringsledelse innebærer og hvilke emner som inngår kan dere lese om HER.

Spesialiseringen i Økonomistyring fokuserer på effektiv styring når omgivelsene er i endring og virksomhetens systemer dermed utsettes for store påkjenninger. Økonomistyring dreier seg om å lede bedriften til å gjøre de riktige tingene, og å gjøre tingene riktig, og har større fokus på økonomi enn de andre spesialiseringene. Som student på spesialisering i økonomistyring vil du ha fag som investeringer-og beslutningsstøtte, strategisk økonomistyring og regnskap – teori, praksis og analyse. Alle emnene som inngår i spesialiseringen og mer om økonomistyring kan dere lese HER.

Digital ledelse og business analytics er en spesialisering som er ny i år. Denne spesialiseringen fokuserer på å utdanne siviløkonomer med særlig teknisk og metodisk kunnskap for å støtte ledere og lede virksomheter under digital transformasjon. Innen digital ledelse og business analytics vil du som student ha fag som business analytics, digital strategi og beslutningslære og predikativ analyse og maskinlæring. Underveis i studieløpet vil det også være mulig å velge ulike valgfag knyttet opp mot spesialiseringen. Mer om digital ledelse og business analytics kan dere lese HER.

bilde
I tillegg til de emnene jeg har nevnt her under hver spesialisering, er det slik at alle spesialiseringene har samme fag det første semesteret. Disse fagene er markedsføringsteori, strategi og ledelse, økonomisk organisasjonsteori og økonomisk styring og kontroll. Disse fagene gir en grunnleggende kompetanse før vi på andre semester går nærmere inn på den spesialiseringen vi har valgt. Dette gjelder da for heltidsstudentene. For deltidsstudentene er det lagt opp litt annerledes, men dette finner dere informasjon om nederst under «emner» inne på den enkelte spesialisering på høgskolens nettside. HER kan dere trykke dere inn for å se de ulike spesialiseringene.

For alle spesialiseringene blir det underveis i studiet muligheter for å velge ulike valgemner knyttet opp mot spesialiseringen, og i noen tilfeller er det mulig å ta et valgemne fra de andre spesialiseringene hvis det er av interesse.

Hvis dere har noen spørsmål om de ulike spesialiseringene så kan dere stille disse i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan!

//Andrea, Master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse.