Min praksis som reisekoordinator

Heihei, Sarah fra TV-ledelse tredje klasse her. Må si at det er veldig rart å ha startet på det tredje studieåret. Nå har jeg kun ett år igjen av bachelorgraden. Tiden har mildt sagt flydd.

I dag skal jeg skrive litt om min vidunderlige praksisplass hos Fremantle Media Norge, men før det skal jeg oppdatere dere litt på hva som skjer i livet mitt på TV-skolen.

Jeg jobber for tiden med et program som heter DEB18. Det er et debatt-program på bestilling fra skolen. 4.oktober skal vi livestreame fra bunnen av Hollywoodtrappa, med sending nr. 1 klokken 10:30 og nr. 2 klokken 17:00, for de som er interessert i å sjekke det ut. På dette programmet er jeg produksjonsleder, noe som er kjempedeilig å være igjen! Budsjetter in my <3. Så for tiden gjør jeg innkjøp og siste finish på planleggingen før programmet går på lufta.

Men nok om nåtiden, på tide å hoppe tilbake til mai og juni. Da var jeg nemlig i praksis på et tv-program som heter Min Første Ferie, som har gått på TV2. På dette programmet var jeg reisekoordinator og dro sammen med tre andre i crewet og to foran kameraet, til forskjellige steder i verden. Jeg var til sammen med på seks forskjellige reiser og skal fortelle dere litt om hvordan det var bak kulissene som en reisekoordinator.

42319647_2405069402842964_2402458380141592576_n.jpgUt på tur, alltid åpen munn?

Jeg vil starte med måten jeg fikk praksisplassen på, nemlig gjennom en anbefaling på skolen. Fremantle Media Norge tar hvert år inn folk fra TV-skolen til å fylle deres praksisplasser, og spør skolen om råd til hvem de burde kontakte. Heldigvis ble jeg anbefalt og jeg dro inn på et intervju hvor jeg kunne velge mellom Idol, Jakten på Kjærligheten og Min Første Ferie. Det ble sistnevnte fordi jeg elsker å reise og synes det hørtes ut som en fantastisk mulighet å få være reisekoordinator i praksistiden min.

Jeg begynte i praksisplassen i starten av mai, og reiste på min første tur bare noen dager senere. Det var utrolig spennende, og jeg var overraskende lite nervøs for min første tur. De andre seks reisene hadde sine oppturer og nedturer. Det er for eksempel ikke så lett å arbeide når du har jetlag har jeg funnet ut.

Det er kanskje en ting dere lurer på når jeg sier reisekoordinator, nemlig hva gjør en person i den stillingen egentlig? En reisekoordinator har ansvaret for hele crewet og casten. At vi kommer oss frem dit vi skal til riktig tid, med alt vi trenger. Jeg hadde ansvaret for noe som heter carnet, som er et dokument som beviser at utstyret vårt er vårt, og koordineringen i hvert land vi var i. Dette innebar for eksempel at jeg dobbeltsjekket og hilste på alle vi hadde avtale med. Om vi skulle til en restaurant måtte jeg sjekke at vi hadde nok plass og kunne sette opp lys og dempe musikken hvis vi trengte det. Jeg passet også på at vi hadde med alt vi trengte av ekstra mat og drikke når vi var på opptak, eller om det var noen spisesteder i nærheten av der vi var. Jeg hadde også økonomisk ansvar for hele turen, pluss alle detaljene til alle transportmidlene vi skulle ta i løpet av en tur. Det var mye ansvar, men til syvende og sist følte jeg hele opplevelsen gjorde meg enda mer sikker på at å være koordinator er min greie.

Det var utrolig gøy å være reisekoordinator og jeg håper å kunne gjøre det ved en senere anledning. Nå som jeg er på siste året er det jo ikke lenge til jeg skal ut i den store verden og få en jobb, så kanskje jeg får sjansen til å være reisekoordinator en gang til? Krysser fingrene for det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s