Å fordype seg i 3D-generalisering

Ordet «3D-generalisering» kan høres skummelt ut, men det er rett og slett å fordype seg innen 3D-faget. Som Høgskolen i Innlandet beskriver det er 3D-generalisering å fordype seg i karakterdesign, digital skulpturering, anatomi, modellering av organiske og harde flater, modellering av miljø, teksturering, simulering, animasjon og rendering. Dette kan virke som mye på en gang, men alle disse komponentene er med i de fleste prosjekter fra start til slutt!

På en måte så er det som engelsk fordypning. At man fordyper seg til å gå inn og få mer forståelse og kunnskap innenfor et tema. I tillegg til denne fordypningen innenfor 3D, får vi muligheten til å bygge opp portfolio, noe som er veldig greit å ha. For oss som skal ha jobb innenfor kunst, blir portfolio en viktig og essensiell del av CVen.

Noe jeg liker spesielt godt med dette semesteret er at vi får muligheten til å bygge portfolio. Dette vil si at oppgavene vi får er veldig åpne. Nylig har vi fått en oppgave om å lage en cartoony/stilisert karakter. Denne karakteren kan enten være en eksisterende karakter(tenk Disney), eller en karakter du har laget selv.

1

Jeg startet med å tegne min egen lille karakter som jeg hadde lyst til å lage, men endte etter hvert opp med å lage Disneykarakteren Stitch. Jeg har allerede kommet godt i gang, og jeg gleder meg til å fullføre prosjektet til neste forelesning.

For å gi en liten oppdatering om hvordan det går med bacheloroppgaven, har jeg testet enda en versjon av reven i tillegg til at jeg så smått har begynt å forme ansiktet til en av hovedkarakterene i kortfilmen. Vi har begynt å komme i mål med konsepter, det ser bare bedre og bedre ut!

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s