BACHELOROPPGAVE

Oh yes, nå er jeg i gang. Det har vært mange tanker, mange valg og ikke minst alternativer knyttet til valg av bacheloroppgave. Kanskje spesielt for meg, siden jeg ikke kun skulle velge hvilket tema og problemstilling jeg skulle ha.

For ett år og noen måneder siden skulle jeg nemlig også velge hvor mange bacheloroppgaver jeg skulle skrive. Det har vært mange tanker som har svevd rundt i hodet på meg i løpet av min tid på høgskolen, og den ene tanken var å ta to bachelorgrader. Først var tanken å ta disse to på fire år. Så ble jeg oppmerksom på at jeg kunne ta begge samtidig, og være ferdig til planlagt tid. Den eneste utfordringen var at jeg skulle ta disse to samtidig. Ikke nok med å ta ekstra fag, men faktisk skrive to oppgaver på samme tid.

I starten trodde jeg ikke at jeg skulle klare det selv. Men nå står jeg altså her, og har snart tatt alle eksamener jeg skal ha. Det gjenstår ennå mye arbeid, men jeg har tatt så mange eksamener til nå at dette skal gå ekstremt fint, dette også.

Så ja, ikke nok med at jeg skal ha et tema, en problemstilling – jeg skal ha to. I november er første samling med resten av bachelorgjengen på reiseliv, der vi skal gå igjennom litt med tanke på bachelor. «Heldigvis», kommer jeg godt forberedt, for som jeg nevnte i sist innlegg, så er jeg allerede godt forberedt. Jeg vet ca. hva begge mine oppgaver skal handle om, og har forslag til problemstillinger.

bloggbilde.jpg

Min bacheloroppgave i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser skal jeg skrive med en god venninne. Vi har skrevet mange gode eksamener sammen, og er et radarpar. Vi er godt i gang, og gleder oss veldig til å komme videre fra det nivået der vi lager problemstilling og finner modeller vi skal bruke. Vi skal rette oppgaven mot markedsføring av arrangementer, trolig idrettsarrangement. Akkurat hvilket er vi litt usikre på, men vi er i kontakt med flere nøkkelpersoner som vi skal snakke videre med angående dette. Vi har også vært i kontakt med flere av foreleserne på høgskolen, som er veldig engasjerte og ivrige på våre vegne, noe som virkelig hjelper oss.

Bacheloroppgaven i Sport Management har jeg tenkt veldig mye på. Dette var jo egentlig ikke min plan i utgangspunktet. Likevel merker jeg at jeg har mange saker innen dette faget jeg brenner for, og som jeg er ekstremt nysgjerrig og interessert i. Det eneste jeg i utgangspunktet tenkte på var å skrive om et arrangement også her. Bare at jeg skal rette dette i et annet perspektiv. Etter litt snakk med flere personer med ulike perspektiver, tenker jeg at jeg skal rette oppgaven inn mot frivilligheten. Uten de frivillige ville det ikke eksistert arrangementer, og dagens samfunn, idrettsmodellen og alle de andre faktorene i denne snøballen ville sett annerledes ut. Det er så mange ting å vinkle dette inn på, så jeg er litt usikker på akkurat hvordan jeg skal gjøre det, men jeg tror jeg er inne på noe.

options blogg.JPG

Nå er det sikkert noen som har lest seg gjennom alle de øvrige ordene, og tenker «ja, men det er jo fint det» – men som kanskje sitter med spørsmål som ; hvordan kom du frem til dette, hvordan velger man tema, problemstilling? Hvordan kommer man i gang? 

Jeg har siden jeg startet på studiet funnet noe jeg brente for. Noe jeg ville legge igjen tid, energi og ressurser i , og ville jobbe med.

Derimot var vinklingen noe jeg virkelig måtte sette meg ned med – for jeg vil jo gjerne skrive om alt! Dette er vanskelig. Jeg er en person som er laget for å komme med mange ord. Jeg trenger munnbind, og egentlig også skrivebind, om man skal si det på den måten. Jeg vil gjerne engasjere meg i mye, og ha mye å si om mange ting. Derfor er dette et problem.

For når jeg kom til veilederen og sa; jeg vil skrive om markedsføring! Da fikk jeg til svar; ja, hvilke deler da? Hvem skal du rette deg mot, og hvilket perspektiv vil du skrive om? Det var mye jobb, og prøve å avgrense dette. For hva vil jeg egentlig vite? Og hva vil jeg vite mest om? Dette er nærmest et luksusproblem.

For mange har ikke kommet så langt. Mange sliter med å finne ut hva de skal skrive om. Da er mitt beste tips: finn noe som engasjerer deg. Enten du vil eller ei, du har en ting på agendaen du tenker litt ekstra på, noe som får frem engasjementet ditt. Bruk dette. Det er også alltid en måte å få vinklet dette inn i det du studerer, for mest sannsynlig studerer du noe du engasjerer deg litt ekstra i.

Kanskje er dette noe som er litt vanskeligere å skrive om, litt vanskeligere å finne teori på? Kanskje må du skrive alene? Da har jeg et råd: Gjør det likevel- bruk heller tid på noe du engasjerer deg i, selv om det ikke er det enkleste, så er det likevel det letteste. Har du noen gang prøvd å gjøre noe med halvt hjerte? Sant – det er ikke så lett.

Det er alltid engasjerte forelesere som gjerne vil hjelpe deg. Det er bare å komme i gang, tiden går fort. Å være litt tidlig ute med problemstilling og tema er bare bra! Og ikke minst, det gjør veien litt mindre stressende.

Jeg håper du fikk litt innblikk i hva jeg driver med, og ikke minst noen tips til hvordan du kan få en god start på arbeidet med din egen bacheloroppgave. Dersom det er noen spørsmål videre – bare sleng på en kommentar.

 

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser
//
Bachelor i Sport Management

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s