Utveksling på eiendomsmeglerstudiet

Hei igjen, jeg er nå inne i mitt tredje semester og det begynner å nærme seg muligheten for utveksling som på eiendomsmeglerstudiet er i det femte semesteret. Jeg har veldig lyst til å reise på utveksling, enten til Spania eller USA, men det er veldig mye å sette seg inn i. I tillegg foregår undervisningen og eksamen på engelsk etter hva jeg har forstått.

Studentene må sende et motivasjonsbrev til den ansvarlige for utvekslingsstudenter, og finne ut hva det koster å reise. Du får utrolig mye hjelp til å forstå om du virkelig ønsker å reise på utveksling, så det vil nok ikke være noe problem, men siden det er såpass nytt for meg foreløpig så er det mye å sette seg inn i.

Det er mange plasser eiendomsmeglerstudentene kan reise, så om man har et ønske om å dra bør man ganske tidlig finne ut hvilket semester det er lagt opp til at man skal reise og hvor man vil. Du kan reise til mange forskjellige skoler i f.eks. USA, England, Spania, Frankrike, Tyskland, Dubai, Sverige eller mange andre land. Pass bare på at du reiser til et land hvor skolen har en avtale slik at det ikke blir kostende deg flere hundre tusen å reise. Dette er noe man får mye informasjon om på en «forelesning» de utvekslingsansvarlige har med oss.

Det som er så fint med utveksling er jo at man får en opplevelse for livet. Hvis man drar et sted man kanskje ikke ville valgt å dra på ferie til så kan det hende at man studerer litt bedre også. Uansett så tror jeg man får muligheten til å se mye nytt og oppleve en god del, jeg tror ikke at man blir sittende 4-5 måneder der det kun fokuseres på å studere. Det å oppleve nye ting er det som trigger meg mest til å reise. Det er en gang i livet dette skjer og da bør man kanskje også benytte muligheten tenker jeg.! 🙂

Jeg gleder meg til å få mer informasjon om dette og kanskje jeg deler enda mer og eventuelt om jeg skal reise eller ikke. Dette er noe jeg som sagt har veldig lyst til, men det er jo litt skummelt også. Så vi får se hva som skjer! 🙂

Håper det er fler enn meg som har lyst til å reise, og hvis du vil det så anbefaler jeg deg å ta kontakt med de ansvarlige også kan du lese mer om utveksling her.

Så til mitt neste innlegg: ta vare på hverandre og studer godt! 🙂

//Cathrin