Hvorfor Rena?

Når jeg sier at jeg studerer på Rena får jeg ofte høre «Hæ? Hvorfor Rena?».

Rena er jo et lite sted som de fleste av dere sikkert vet. Her er det ca. 2200 faste innbyggere, vi er 3300 studenter og Rena Leir har omtrent 2000 soldater. Nå er jo noen av studentene deltidsstudenter eller velger å ikke bo på Rena/har ikke meldt adresseendring. Ved at en såpass stor del av befolkningen her er studenter blir det et veldig tett studiemiljø hvor nesten alle kjenner alle.

IMG_7218

Da jeg først ble student her i 2015 studerte jeg Bachelor i Music Business – Management. Denne linja er relativt unik her, da det i motsetning til mange andre linjer er fokus på bransjen og business med teoretiske fag fremfor praktisk musikk (selv om du også kan velge å ta ekstra fag innen produksjon hvis du er interessert). Krisehåndtering er også en studieretning som er unik ved Høgskolen i Innlandet, og det finnes nå mastergrad ved studiested Rena i tillegg til årsstudium og bachelorgrad.

Det er jo så klart slik at alle ekspertene innen ulike fagfelt ikke bor på Rena. Fordelen med det er at Høgskolen ikke tar til takke med kun det som er i nærheten, men har fokusert på å få inn dyktige forelesere fra rundt om i Norge med god kompetanse og engasjement rundt sitt fagfelt. De eksterne foreleserne skaper også variasjon og sørger for at det kommer nye og ferske inntrykk.

IMG_7806

En annen fordel med Rena for oss turglade mennesker, er at her har du naturen praktisk talt rett utenfor døra. Rett fra Rena sentrum har du mange flotte turmuligheter, både lange og korte. Ved hjelp av en kort kjøretur finner du også fjellturer og muligheter for å telte i umiddelbar nærhet.

En luksus som også inngår når man bor på et lite sted er at det blir veldig mye rimeligere å være student. Leieprisene er lavere enn i storbyene, og vi får rabatter hos flere av butikkene som er her. Samtidig har vi det som trengs av spisesteder og utesteder, til tross for at det er et lite sted. Og dersom det blir litt lite, ja da er faktisk Elverum, Hamar og Oslo bare en kort togtur unna.

//Andrea, master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse