Kortfilm som bacheloroppgave

Nå begynner det å nærme seg slutten av studiene, og vi er allerede godt i gang med bacheloroppgaven vår. Det har seg slik at vi har gruppeoppgave der vi kan velge gruppe selv og utforme oppgaven slik vi selv ønsker. Jeg var i utgangspunktet veldig klar for å lage et spill når jeg tenkte på bacheloroppgaven, men det endret seg når jeg ble spurt om å jobbe med min nåværende gruppe.

Jeg hadde nemlig fokusert på at bacheloroppgaven min skulle være et spill som kunne lanseres på Stream eller lignende, men jeg ble etter hvert overtalt til å bli med på en kortfilm. Fordelene jeg kan se ved å lage kortfilm er at vi slipper å være avhengig av flinke kodere. Og siden jeg da allerede er godt kjent med de fleste som er i gruppa, blir det enklere å kommunisere og å vite hva man kan forvente av gruppemedlemmene.

Render.pngDet vi har kommet frem til er å lage en kortfilm om livet og døden. Det høres klisjé ut, ikke sant? Fear not. Dette skal være den minst klisjé kortfilmen om liv og død. Vi har tenkt utenfor boksen. Døden er ikke gjerningsmannen, og livet er ikke absolutt. Dette er hva vi vil prøve å få frem i kortfilmen.

Noe vi fokuserer på er synet om at livet handler like mye om død, som liv. Døden er en del av livet, og livet er en del av døden. De krysser og er en del av hverandre. Det vi allikevel prøver å fremheve er at døden ikke er en gjerningsmann, og at døden kan være vakker. Det mest vanlige er så klart at døden blir mannen med ljåen som dreper det den ser, men det er ikke saken her.

Jeg vet ikke hvor mye jeg skal utdype enda, men jeg kommer mest sannsynlig til å fortelle dere mer ved ensenere anledning, når vi har kommet et stykke lenger i prosessen.

Det er både skummelt og beroligende å være på gruppe sammenlignet med å være alene. Det blir et samsvar og samarbeid mellom gruppemedlemmene.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s