Arbeidsmengden på master

Etter at jeg startet på master har jeg virkelig merket forskjellen i arbeidsmengden og kravene som settes til oss masterstudenter sammenlignet med hva som kreves på bachelornivå. Studiet mitt er samlingsbasert så det er ikke forelesninger hver uke. Det er fire samlinger i hvert fag per semester, der hver samling består av 6-9 timer i det faget spredt utover to eller tre dager. Det er obligatorisk med femti prosent oppmøte på disse samlingene.

Til hver av disse samlingene forventes det at vi har gjort arbeidskrav slik at vi stiller forberedt og er klare til å kunne diskutere forskningsartikler og arbeidskravene. I løpet av dette første semesteret blir det dermed 16 arbeidskrav av ulikt omfang som skal leveres inn, og det er dermed alltid noe å jobbe med.  Arbeidskravene består som oftest av et gjennomsnitt på 1500 ord, og det forventes at vi har lest et sted mellom fem og ti forskningsartikler for å besvare arbeidskravet. Gjerne i tillegg til et kapittel eller to i en pensumbok.

IMG_8652

I tillegg til disse 16 arbeidskravene har vi i år to eksamener på skolen, to hjemmeeksamener og to semesteroppgaver som alt skal gjennomføres før jul. Arbeidsmengden vi har på masterstudiet er som dere forstår ganske omfattende, og den krever mye av oss som studerer. Det som er veldig fint med denne måten å arbeide på er at det blir liten tid til å sluntre unna skolearbeidet, og vi blir hele tiden «tvunget» til å lære. Noen oppgaver er individuelle mens andre er i grupper, og mye av læringen ligger i å diskutere med de andre i klassen. Fra dag en har foreleserne og studieansvarlige vært opptatt av at kunnskapsdeling er helt sentralt for å gjøre det bra på masteren, og det har vi virkelig merket.

Master krever mye av deg som student, og jeg har selv merket at jeg jobber fryktelig mye mer med skole nå enn jeg noengang gjorde i løpet av bacheloren. Til gjengjeld føler jeg også at jeg lærer utrolig mye og at jeg blir engasjert i å lære på et helt annet vis. Det krever mer arbeid enn en 8-16 jobb, og det blir lange dager både i hverdagen og i helgene, men her på Rena har jeg et godt studiemiljø rundt meg som gjør det motiverende og gøy å studere.

//Andrea, Master i økonomi og ledelse – markedsføringsledelse