Klar for vintersesongen!

I disse kalde vinterdager, som jeg liker å kalle det, så kjenner jeg at hver dag blir mørkere, og kortere. For min egen del er det vanskeligere å stå opp om morgenen for hver dag som går, det med tanke på at pensumbøkene ofte er det første som møter meg om morgenen da eksamenstiden er her. Nå har jeg allerede levert to eksamener, og er ferdig med nesten alle arbeidskrav for 2018. Likevel er det veldig mye som står igjen før det er juleferie.

Det er likevel ganske mange lyspunkt før jul, det er nemlig veldig mye morsomt på agendaen; Det er skiskytteråpning på Sjusjøen 23.-25. november, og World Cup Lillehammer i de nordiske grener helgen etterpå. Som vanlig vil studentene stille med Camp Bajas, og heie på harde livet.

IMG_7980.JPGWorld Cup, Camp Bajas 2017.

Som mange garantert har skjønt er det mye idrett som skjer i Lillehammer, noe som også gjenspeiles på studentene, og ikke minst på utdanningen. For flere av de som studerer på høgskolen blir arrangementene brukt i ulike grader, enten det er å være med på dugnad, eller ha en del i praksis på et emne. Sport Management har mange emner som går over arrangementene. Dette gjelder fag som «Sport Management Seminar», «Arrangement og ledelse av frivillige» og «Event Management». Dette går både for World Cup arrangementer, Birken og arrangementer som Generation Games.

Videre inneholder også mange bachelorgrader praksisemner. Her kan man søke seg inn i praksis i ulike stillinger, arrangementer, etc. Dette er det flere som har gjort, enten det er i idrettskretser, idrettslag, til og med Lillehammer Skifestival, som også er med på å arrangere World Cup. Dette er noe mange har benyttet muligheten til å være med på.

Det er også flere som har bidratt under arrangementene som frivillige. Dette er en unik mulighet til å se hvordan arrangementer blir holdt fra innsiden, skaffe bredere nettverk og ikke minst erfaring til senere. Arrangementene er absolutt noe som kan puttes på CV!

Det er også en herlig måte å tilbringe tid med venner!

Nå er det mange som tenker at – det er jo også mye mer – og jada, det er flere som har hatt praksis i Lillehammer litteraturfestival, og andre arrangementer som ikke tilhører idretten i Lillehammer. For meg blir det bare naturlig å dra opp de ulike idrettsarrangementene, og idrettsorganisasjonene, da det er der jeg har min største interesse og venner som har jobbet der. (Og ikke angret et sekund!)

Så dersom du skal ut i praksis, og ikke helt vet hvor du skal gjøre av deg, er det alltid mulighet for å banke på en dør et eller annet sted – for mulighetene er mange!

Videre håper jeg å se deg og dere enten som frivillige, publikummere eller heiagjenger i løpet av den kommende vintersesongen!

pbblogg

Gyda
3. årsstudent
Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser