Åpen dag på Lillehammer

Åpen dag er et arrangement der elever ved videregående skoler fra Innlandet kan komme til Høgskolen i Innlandet å bli overøst med informasjon om hva høgskolen har å tilby.

Onsdag 7. november var det rundt 600 spente elever som trappet opp ved trappene på HINN Lillehammer. Etter å ha blitt ønsket velkommen ble de delt i seks grupper à 100 elever. Deretter skulle seks ulike poster besøkes i løpet av dagen. På hver post kunne de velge mellom to eller tre utdanningsvalg der de da fikk mer informasjon om et av disse studietilbudene. På denne måten fikk de et lynkurs i store deler av studietilbudene her ved Høgskolen i Innlandet.

Men, vi må på ingen måte glemme de som loset ungdommen trygt rundt. For det var nemlig skolens PR-team. Der er jeg med, og derfor får jeg være med å geleide de unge lovende rundt på studiestedet.

DSC00156_Åpen dag Lillehammer str

Det som slår meg når jeg er med på disse åpne dagene for videregående skoler i Innlandet, er at Høgskolen i Innlandet har veldig mye spennende å by på. Og for et variert studietilbud!

Det er mange studier jeg gjerne skulle lært mer om, og (hvis situasjonen ble sånn) jeg gjerne ville studert. Og nei, slike dager som Åpen dag er ikke nødvendigvis for oss nåværende studenter, men jeg synes mye høres veldig spennende ut, og når faglærere eller studenter prater om sitt studie tenker jeg ofte: ja! Det der er noe for meg!

Men så kommer jeg på at jeg er ganske fornøyd med tingene slik de er. Nå nærmer jeg meg slutten av studiene ved HINN Blæstad, men jeg tror kanskje ikke det blir flere grader på meg, verken ved Høgskolen i Innlandet eller andre institusjoner. Men jeg er frista! Neste Åpen dag er på HINN Elverum neste onsdag, 14.november.

Torsdag 8. november bærer det til nytt sted og nye elever som skal informeres om høgskolens tilbud. Da er det først og fremst fokus på jordbruksstudiene ved HINN Blæstad. Et par ansatte og studenter på Blæstad skal nemlig til Agroteknikk på Lillestrøm. Det er den største landbruksmessa i Norge, og nå er det ungdomsdag. Da kommer forhåpentligvis mange landbruksinteresserte elever innom standen vår og stiller utallige spørsmål om agronomi og landbruksteknikk, og om hvordan det er å studere på Blæstad. Det kan ikke bli annet enn bra!

Så kanskje vi ses! Jeg står der med en raff hettejakke og deler ut blyanter, kataloger og informasjon om våre mange studietilbud. Det blir vanskelig å ikke se meg.

Siri Josefine
Bachelor agronomi