Nesten tre år med TV-ledelse

Hei folkens, da er jeg, Sarah, tilbake ved tastaturet. I dag skal jeg skrive litt om hvordan det har gått med snart tre år på TV-ledelse.

La oss begynne med starten, nemlig første året. Et år først og fremst fylt med opplæring i teknikk og innleveringer av småfilmer. Som jeg har forklart tidligere betyr det å gå ledelse å velge litt hvilke prosjekter man vil gjøre, og det er hvordan man vurderer sin egen tid i forhold til obligatorisk undervisning som gjør om man kan ta et ekstra prosjekt eller ikke. Jeg valgt å gjøre litt ekstra mitt første semester ved å jobbe med et prosjekt som heter Gameshow. Dette prosjektet er i utgangspunktet et tredjeårsprosjekt, så jeg var mildt sagt fornøyd når jeg fikk lov til å være med på denne produksjonen.

Det andre semesteret gikk til flere øvelser med småfilmer, som skulle leveres inn, før det gikk over til et stort prosjekt som involverte alle 50 av oss som går teknikk, ledelse og regi på samme kull. Prosjektet het Bakruta, og handlet om hva som skjer bak TV-skjermene våre. Her fikk vi alle sammen virkelig testet våre samarbeidsevner på tvers av linjene våre, noe som fungerte som en flott oppvarming til det andre studieåret.

Skjermbilde 2018-11-06 kl. 19.22.23.png

Jeg var også deltager på Gameshow i første klasse. Det var ikke så gøy fordi jeg er tidenes dårligste taper.

Andre året; et år fylt med produksjonsledelse og koordinering. Her gikk vi bort fra å jobbe med små filmoppgaver til 20 minutters dokumentarer og flerkamera prosjekter, hvorav sistnevnte skulle sendes live på nettsider, Facebook eller gis til de man hadde filmet. Prosjektene hadde fokus på å lede produksjonelt og koordinere innad, istedenfor å jobbe med innhold i produksjoner. Dette semesteret hadde jeg prosjektet Dølajazz, hvor jeg fikk testet ut hvordan det var å ha en transmisjon på en konsert, uten noe som helst innvirkning på innholdet som skjedde på scenen. Etter dette hadde jeg ansvaret for ni dokumentarfilmer under prosjektet SKRI. Du kan lese mer om hva SKRI er under blogginnlegget Reisen til svarene her på bloggen.

På SKRI var jeg produksjonsleder, med ansvar for utstyrsfordeling, opptaksplanlegging og klippeplan. Alle disse tingene, som skulle skje samtidig for ni grupper, skulle jeg koordinere og fylle inn. Jeg måtte også levere utstyrslister til teknisk avdeling, booke klipperom, passe på at alle fikk med seg det de skulle og holde orden på budsjettene.  Dette var mildt sagt mye ansvar, og frem til dette punktet hadde jeg også trodd at jeg hadde gått igjennom det meste av stress jeg skulle få oppleve her på skolen min. Der tok jeg feil.

Heldigvis endte SKRI opp med å gå meg økt selvtillit, siden jeg fikk ros av veiledere, lærere, medelever og teknisk stab for måten håndterte prosjektet på. Dette gjorde det hele verdt det på alle mulige måter, og gjør at jeg sitter igjen med en stolthet av det jeg har gjort.

Skjermbilde 2018-11-06 kl. 19.23.25.png

Det verste med å skrive om disse to årene er at det har skjedd så sykt mye og jeg kan ikke skrive alt fordi da må dere lese så mye ❤ Her er forresten klassen min med Jan Strande Ødegårdstuen fra utviklingsavdelingen i NRK.

Så da hadde to år gått, og jeg er nå tre måneder inn i mitt tredje år. Det er helt sykt å tenke på. Snart skal jeg flytte til Oslo, finne jobb og overleve på dette yrket jeg elsker så høyt. Dette er jo en uvanlig bransje å holde på i. Noen spør meg innimellom ”Hvorfor gidder du?” , og det eneste jeg har å svare for meg er at jeg ikke kunne tenkt meg å holde på med noe annet.

Det å skape øyeblikk som skal gå på TV, som blir evig gjennom det, er en utrolig følelse. Når du er ferdig med et prosjekt og sitter igjen med følelsen  ”Jeg har nådd mitt mål, jeg har fått frem det jeg ønsker” finnes det ingenting bedre. Det og at nesten alle som jobber med dette er utrolig flotte, hyggelige, samarbeidsvillige og legger sjela si like mye i det som en gjør selv, gjør alt verdt det.

Før jeg forsvinner til Oslo skal jeg selvsagt levere inn noen prosjekter, som et jeg jobber med til NRK og årets Gameshow. Oppi alt sammen skal jeg også levere en bacheloroppgave. Det er jo ekstra spennende siden vi ikke har hatt så mange akademiske skriveoppgaver i løpet av disse tre årene, så ønsk meg lykke til.

Jeg både gleder og gruer meg til å flytte, fordi tryggheten fra TV-skolen vil forsvinne og jeg vil måtte stå på egne bein, hvor mine feil ikke kan reddes inn av en lærer. Det blir spennende å se hvor jeg ender opp!

Skjermbilde 2018-11-06 kl. 19.22.42.png

Her er crewet fra min aller siste produksjon som produksjonsleder her på TV-skolen, DEB18</3

Takk for meg, hilsen Sarah på TV-ledelse.

P.S. Jeg snapper fra TV-skolen sin snapp i dag, hvis dere vil ha innblikk i hvordan Gameshow foregår!