Forelsket i psykologi

Hei igjen dere! I dag innså jeg at vi allerede er nesten halvveis i november. Vi hadde eksamen i oktober, og med to måneder til neste eksamen var det lett å skyve den bort, tenke at det er lenge til og at vi har god tid. Men så sitter jeg her da, nok en gang overrasket over at det er ca. en måned igjen til eksamen. Semesteret er i hvert fall godt i gang, men i år føler jeg meg mer motivert enn vanlig.

De som har lest litt på bloggen min vet at jeg har en bachelorgrad fra før, og ofte får jeg spørsmålet stilt litt ironisk fra venner og familie om det ikke blir en tredje bachelor på meg når jeg er ferdig her. I kveld ble jeg stilt det samme spørsmålet igjen, og det fikk meg til å tenke og innse at ikke på noe tidspunkt under denne utdannelsen har jeg vært i tvil om at jeg har valgt riktig. Dette semesteret har jeg i tillegg blitt enda mer sikker – vi har nemlig fått en ny foreleser som har en mye mer praktisk tilnærming til læring enn det vi har hatt tidligere, og det har gitt et skikkelig løft i motivasjonen. Jeg føler meg nesten litt forelsket i psykologi!

Vår nye foreleser Ulrika er utdannet psykolog og har derfor en mer klinisk tilnærming til faget enn vi har hatt til nå, og det er midt i blinken for alle oss som går Bachelor i psykologi med mål om klinisk master og psykologtittel. Faget vi driver med nå er personlighetspsykologi, og vi har jobbet en del med personlighetstester. Dette skrev jeg litt om tidligere i høst, men nå har vi vært igjennom det og jeg føler meg skikkelig inspirert og mer glad i psykologifaget enn på lenge. Vi har hatt to seminarer de siste to ukene der vi ble koblet sammen med en student i klassen vi ikke kjenner så godt. Vi gikk en tur sammen i 20 minutter og etterpå tok vi personlighetstest på oss selv og for den andre. Det var kjempegøy og ikke minst lærerikt å se hvordan andre svarte på vegne av meg. En av testene vi tok var Big Five, en test som indikerer hvor du ligger på fem ulike personlighetsdimensjoner. Her er en versjon du kan prøve som vi har tatt i timen. Der kan du også velge å fylle ut for en venn. Jeg anbefaler å teste det ut!

Tre år ut i utdannelsen kan det i perioder være naturlig å være litt lei, og det har jeg tidvis vært, men det er en herlig følelse å føle at jeg begynner å få ganske god kontroll på faget og ikke minst føler meg motivert. Jeg gleder meg til og med til forelesninger nå! Jeg har hele tiden tenkt at bacheloren er lagt opp litt så vi har de typisk morsomste fagene til slutt (personlighet og abnormal psykologi), og vi er heldige og skal ha samme foreleser i abnormal, så nå gleder jeg meg til våren også.

Høsten i 1. og 2. året følte jeg meg overveldet av store og omfangsrike fag (innføring i psykologi i 1. og utviklingspsykologi i 2.), så til dere som er der nå – slapp av, det blir bare lettere og lettere.

Linn
3. årsstudent