Music Business og videre utdanning

Da jeg først ble student ved Høgskolen i Innlandet i 2015 startet jeg på Bachelor i Music Business – Management. Jeg visste at jeg var interessert i musikkbransjen, samtidig som jeg ikke var sikker på hva jeg ville drive med eller om jeg ville låse meg til en såpass liten bransje. Dette var hovedårsakene til at jeg endte på Music Business – Management på Rena.  Her er det nemlig mulig å studere videre innenfor musikk, men også innen økonomi og ledelse.

Fra Music Business – Management kunne jeg velge å prioritere noen valgfag over andre, og dermed være kvalifisert til det studiet jeg går nå: Master i økonomi og ledelse – spesialisering markedsføringsledelse. Jeg trengte altså ikke ta noen ekstra fag, jeg var bare avhengig av å velge fagene markedskommunikasjon, metode 2 og informasjonsøkonomi og digitale markeder. Metode 2 er nå lagt inn som obligatorisk fag for Music Business linjene på HINN, så det er allerede inkludert for å gjøre studentene kvalifisert til videre studier på master.

Hadde jeg vært mer interessert i økonomi kunne jeg også valgt å ta flere ekstra økonomifag gjennom studieløpet for å kunne spesialisere masteren innen økonomistyring eller digital ledelse, og endt opp med tittelen siviløkonom. Med de ekstra fagene ville jeg også blitt siviløkonom med spesialiseringen jeg nå tar i markedsføringsledelse.

I tillegg til disse mastermulighetene vil det også være anledning å gå lignende mastere ved andre høgskoler/universiteter, og det er også mulig å studere videre innen music management enten i Norge eller utlandet. Blant annet ved Universitet i Agder er det mulig å ta en master som du også kan bygge videre på til en doktorgrad hvis du skulle være spesielt interessert.

Jeg vil påstå at dette er den største fordelen med en utdannelse ved Music Business – Management eller Production ved Høgskolen i Innlandet. Du har fortsatt mange muligheter til videreutdanning innen musikk og andre bransjer, og du låser deg ikke til noen ting; samtidig som det er et morsomt og engasjerende studieløp.

//Andrea – master i økonomi og ledelse, spesialisering i markedsføringsledelse