Det beste med å studere i Hamar

Jeg skal tilstå og si at når jeg flyttet til Hamar var jeg et nervevrak uten like. Det var utrolig skummelt å flytte til andre siden av landet. Bort fra alt som var kjent, og til det ukjente. Etter å ha bodd i Hamar i over to år, angrer jeg ikke på valget jeg tok. Så her får dere noen grunner til at jeg elsker å studere i Hamar!

For det første er Hamar en by. Men Hamar er verken for stor eller for liten. Jeg tror ikke jeg kunne bodd i Oslo, det hadde nok blitt litt for mye by for meg. Det fine med Hamar er at du ikke trenger lange kjøreturen før du er ute på landet med gårder og evige jorder. Det er derfor vanskelig å bli lei bylivet mens jeg er på landet flere ganger i løpet av uken, av og til hver dag.

Noe jeg har erfart med å bo i Hamar er at det er et skikkelig fellesskap for studenter her. Vi har en helt egen studentbar ikke langt unna skolen der det ofte blir arrangert konserter, revy,er studentopplegg og andre festiviteter! En glimrende mulighet til å få kommet seg ut og bli kjent med enda flere studenter.

15.png

Bildet over: En modell jeg jobber med til eksamen, en sjøhest inspirert av filmen Pirates of the Caribbean, Dead man’s chest.

For oss som gårBachelor i animasjon og digital kunst er også Hamar Game Collective midt i blinken! Her lager de spill og har spilltestinger i blant som alle som vil kan være med på. I tillegg er de med på å arrangere Global Game Jam i Hamar, et arrangement som går ut på å lage et spill på bare 48 timer. Selv har jeg vært med to år på rad, og det har alltid vært en lærerik opplevelse!

Jeg bor hos Studentsamskipnaden i Hamar, noe som er en utrolig grei løsning om man vil bo minimalistisk, men billig. Akkurat nå bor jeg i en dublett. Det vil si at leiligheten har to soverom, et kjøkken og et bad. Jeg har det ene rommet, og samboeren min har det andre. Det er billig, alt inkludert, og det beste? Det tar 1 minutt å gå fra hybelen til skolen. Det er bokstavelig talt rett over gaten.

Alt i alt angrer jeg ikke på at jeg valgte å flytte til Hamar. Jeg tror og håper at jeg blir boende her en god stund til, selv etter jeg er ferdigutdannet.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst