Tredje året på TV-ledelse

Heisann, Joppe fra TV-skolen her igjen!

Det tredje året på TV-ledelse er et veldig spennende og relativt fritt år når det kommer til hva man ønsker å jobbe med. Jeg valgte å studere TV-ledelse fordi jeg ønsket en praktisk utdanning hvor jeg både kunne jobbe kreativt og praktisk.

De prosjektene og rollene jeg har valgt i dette semesteret er nokså uortodokse for en som studerer TV-ledelse. Grunnen til det er at jeg har valgt å studere TV-regi i tillegg! Det betyr at jeg til tider har mange baller i luften, men etter to år med utdanning relatert til ledelse har jeg lært meg å sjonglere ballene godt.

På regi har jeg nylig regissert min første kortfilm på TV-skolen. Det var utrolig morsomt og krevende arbeid. Oppgaven vår var å lage en kortfilm på ca. 5-10 minutter samtidig som man samarbeidet med en student i Kina. Det fordi filmen skal vises på Womens Film Festival i Beijing. Tematikken til filmen skulle omhandle menneskerettigheter. Jeg valgte å lage en fiksjonsfilm basert på en ekte historie om ’domestic abuse’. Nå er filming og klipping over og neste uke skal jeg og fotografen min finpusse litt på lys og farger. Så tar jeg kanskje turen til Kina den 10. desember for å se filmen vår i Beijing!

46436846_816931375305075_112443897371688960_n.jpg

Bacheloroppgaven min har jeg valgt å gjøre praktisk siden det er en mulighet. Her er jeg produsent (eller kreativprodusent/Co-regi) på en bachelorfilm sammen med Mathias som er regissør (som også blogger her). Her har jeg mange varierte oppgaver, fra å utvikle ide med Mathias, lage budsjett, søke penger, research og organisering. Det er en stor og krevende oppgave som jeg elsker å jobbe med! Det innebærer masse frihet og masse arbeid!

Samtidig med dette har jeg også eksamen på TV-ledelse. Eksamen i høstsemesteret er å ta et dybdeintervju med en person i bransjen. Nå som jeg skriver dette føler jeg at jeg kanskje ligger litt bakpå. Så neste uke bør jeg begynne å ta litt kontakt med personer jeg kunne tenke med å intervjue. Jeg er veldig interessert i rollen showrunner – altså en person som kommer opp med en ide til tv-serie, skriver manus og er produsent.

Det som er så gøy med TV-skolen er at hvis en annen person i klassen min hadde skrevet dette innlegget om hva de driver med nå så hadde det stått noe helt annet. Alle finner det de ønsker å fokusere på og velger prosjekter og roller innenfor det. Så hverdagen, timeplanen og fremtiden din former du selv!

Da sier jeg adios for denne gang!