Sju måneder igjen med moro

Det er 21.november. Det tikker mot jul og nyttår. Og mitt siste semester ved Høgskolen i Innlandet. Tida har flydd.

Det siste semesteret her på studiested Blæstad består av bacheloroppgave og emnet Landbruk, miljø og samfunn. For noen uker siden skrev jeg et innlegg om hvordan det er å skrive bacheloroppgave, og progresjonen. Jeg kan informere om at status er den samme. Men fra uke 4 i januar blir saken en annen. Da skal det leses, skrives, diskuteres og drømmes om fangvekster. Helt til april. Da skal oppgaven leveres og vi skal starte de siste ti ukene på Blæstad.

Dette er hva jeg forventer av det siste semesteret mitt på HINN Blæstad:

• God oppfølging vedrørende bacheloroppgaven. Jeg skjønner at ikke det bare går på veilederen min, men like mye på meg selv. Jeg må bruke veilederen og hans kunnskap for det det er verdt. Da er et gode muligheter for en ålreit oppgave.
  • Et spennende emne i Landbruk, miljø og samfunn. Dette er et emne med fokus på landbrukets rolle i samfunnet og miljøansvaret landbruket har. Etter hva tidligere studenter har fortalt er dette et svært relevant emne med en veldig kunnskapsrik og dyktig foreleser
  • Kontinuerlig faglig påfyll. Den kunnskapen som er her på Blæstad er bred og god. Jeg lærer mye hver dag av både forelesere og medstudenter. Praten i kantina er undervurdert.
  • En og annen oppgave i forbindelse med verv. Det har seg slik at jeg har valgt å engasjere meg i studentpolitikken ved HINN Blæstad. Jeg sitter som nestleder i studentrådet. Det er veldig gøy og lærerikt. Jeg tror jeg kommer til å dra nytte av den kunnskapen jeg får her senere.
  • Mye sosialt moro. Det er ingen tvil om at det sosiale miljøet på Blæstad er veldig godt. På en liten skole med ett fagområde er det klart at vi alle har en felles interesse i norsk landbruk. Dette gjør det lett å komme i kontakt med medstudenter, enten i kantina, i klasserommet eller i bodegaen.

Fingers crossed.

I august skrev jeg om de skyhøye forventningene jeg hadde for siste det året på Blæstad. De har blitt delvis innfridd. Delvis fordi jeg nesten er halvveis. Det er mulig jeg kommer med en evaluering til sommeren, så jeg kan fortelle dere om de skyhøye forventningene mine er blitt innfridd. Men som dere kanskje skjønner forventer jeg et semester med mye arbeid, moro og faglig input. Og det høres da riktig så bra ut, vel?!

Siri Josefine
Bachelor agronomi