En karriere innen 3D

Mange lurer sikkert på hvilke karrièremuligheter man har innenfor 3D-verdenen. Det har jeg også tenkt mye på. Om ikke lenge er jeg ferdig med utdannelsen min, og da bærer det ut i arbeidslivet. Men hva kan jeg bli, og hvordan er jobbmulighetene mine?

Det er store muligheter for å få jobb innen spill- og reklamebransjen. Reklame spesielt bruker mye 3D, og der tror jeg det er mange jobber å få tak i. Selv interesserer jeg meg ikke noe spesielt for reklame. Spill, derimot, er det jeg vil satse på. I tillegg vil jeg ha muligheten til å blomstre selv som en freelance-artist.

En freelance-artist er noen som ikke jobber fast for et selskap, men som kan selge tjenester. Du får vanligvis ikke betalt per time, men for arbeidet du leverer. I min setting vil jeg modellere og teksturere modeller til andre spill eller bedrifter. I tillegg vil jeg så klart ha en fast stilling, men å jobbe freelance på siden kan være en god mulighet til å komme seg mer opp og frem rent individuelt.

Capture

Bilde over: Et utkast av modellen jeg jobber med til eksamensinnlevering om noen dager. Jeg jobber enda med lyssetting og scenen den skal være i, i tillegg til at den skal rigges og poseres.

Min egen plan er først og fremst å jobbe opp en bra portofolie som jeg kan bruke til å søke jobb. Et selskap jeg er veldig interessert i å jobbe for, som holder til i Sverige, kommer jeg til å sende jobbsøknad til på nyåret. I tillegg er jeg del av en gruppe som lager et spill som vi håper å få støtte til for å jobbe videre på. Da kommer vi mest sannsynlig til å bli i Hamar og jobbe her.

Jeg vet at det er flere fra Høgskolen i Innlandet som har fått jobber i bedrifter som holder til i Oslo, men også her i Hamar.  Det er så klart mulig å søke jobber utenfor Norden. Det har jeg personlig ikke mye erfaring med, men jeg kjenner til en som har vært student og lærer ved høgskolen som fikk jobb i Los Angeles for Riot Games. Selv om vi er i lille Norge er mulighetene store om man tør å satse!

Det jeg vil anbefale er å gjøre er mye research, både på jobbstillinger i Norge, utlandet, og ikke minst bare å følge forskjellige artister. En lærer mye bare av å se og studere arbeidet til andre artister! Ikke minst er det en kilde for inspirasjon og motivasjon.

Mathilde Kvernland / Bachelor i animasjon og digital kunst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s